vrijdag 17 augustus 2018 | week 33
Home » Advertorial » Houweling Groep bouwt aan grootste zonnedak van Zuid-Holland

Houweling Groep bouwt aan grootste zonnedak van Zuid-Holland

Houweling Groep bouwt aan grootste zonnedak van Zuid-Holland

Bleiswijk – Houweling Groep uit Bleiswijk bouwt aan het grootste zonnedak van Zuid-Holland. Dit is mede mogelijk gemaakt door de provincie met de subsidieregeling ‘Asbest eraf, Zon erop!’.

“Dit is precies waar we de regeling voor bedoelen, Houweling Groep gebruikt de zonne-energie deels zelf en de rest wordt in samenwerking met een energieleverancier aan de omgeving verkocht”, aldus gedeputeerde Han Weber tijdens zijn werkbezoek aan het bedrijf dat onder meer verpakkingsmaterialen produceert.
De provincie heeft de Subsidieregeling ‘Asbest eraf, Zon erop!’ vastgesteld om te stimuleren dat bedrijven zoals Houweling Groep uit Bleiswijk haar bedrijfspanden verduurzaamt. Houweling Groep heeft nu 46.000 vierkante meter aan dakoppervlakte, waar ze uiteindelijk 3,7 MWp aan zonne-energie mee gaan opwekken.
De grootdakbezitter moet minimaal 40 kWp aan zonnepanelen plaatsen en kan dan € 80,00 per kWp aan subsidie krijgen.
De subsidieregeling loopt tot en met 2023. Subsidie wordt verstrekt voor de koop en de installatie van zonnepanelen op een dak waarvan het asbesthoudend materiaal toegepast als dakbedekking ten hoogste 12 maanden voor de datum van de aanvraag voor subsidie is verwijderd of nog verwijderd moet worden.

Check Also

Arcade Natuursteen verhuist naar Oudeland

Lansingerland - Wethouder Albert Abee en de Bleiswijkse ondernemer Mehmet Terlemis zetten vorige week samen de handtekeningen onder de verkoopovereenkomst van een kavel op bedrijventerrein Oudeland. Dat betekent voor de ondernemer een verhuizing van Bleiswijk naar Berkel en Rodenrijs.