woensdag 19 december 2018 | week 51
Home » Advertorial » HelloFresh opent nieuw distributiecentrum in Bleiswijk

HelloFresh opent nieuw distributiecentrum in Bleiswijk

HelloFresh opent nieuw distributiecentrum in Bleiswijk

Bleiswijk – Maaltijdboxleverancier HelloFresh opende woensdag 11 juli het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk. Met de ingebruikname van het 21.000 vierkante meter tellende centrum – dat meer dan twee keer zo groot is als het voormalige distributiecentrum – heeft HelloFresh de mogelijkheid om z’n klanten een nog groter en uitgebreider assortiment aan te bieden. Daarnaast kan het bedrijf de service nog persoonlijker, efficiënter en flexibeler inzetten.

Trees Borkus-Henskens

Het gebouw werd opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat; een internationaal erkend keurmerk dat duurzaamheid in de volle breedte beoordeeld. CEO van HelloFresh Benelux Maartje Frederiks verzorgde samen met burgemeester Pieter van de Stadt de officiële opening met het doorknippen van een groen lint.
HelloFresh heeft het nieuwe distributiecentrum gerealiseerd samen met partner Leen Menken, waarbij veel aandacht is besteed aan duurzaamheid en energiezuinigheid. Het is onder andere uitgerust met energiezuinige apparatuur en er wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. Het pand heeft een uniek karakter en voldoet helemaal aan de wensen van HelloFresh en alle eisen die worden gesteld aan voedselveiligheid. Zo is het centrum grotendeels gekoeld naar 2-4 graden, wat de kwaliteit en versheid van het eten ten goede komt.

Flexibiliteit en gemak

Het centrum heeft een oppervlakte van 21.000 vierkante meter en telt 42 laad-/losplatforms, 650 meter aan transportbanden, 1.200 vierkante meter aan zonnepanelen, 133 parkeerplaatsen en 37 vogelhuisjes. Met een oppervlakte die meer dan twee keer zo groot is als het oude gebouw heeft de maaltijdboxleverancier alle mogelijkheden om haar klanten een groter en uitgebreider assortiment aan te bieden. Daarnaast zorgt het nieuwe distributiecentrum met een extra grote laadpier ervoor dat de klanten van HelloFresh nog sneller bediend kunnen worden.
Olaf Vreeburg, Head of Operations bij HelloFresh: “Met deze innovatie staat bij HelloFresh de behoefte van de klant centraal waarbij flexibiliteit, gemak en versheid van de producten voorop staan. Het team is continu bezig het bezorgproces zo efficiënt en snel mogelijk in te richten, zodat onze klanten altijd verse producten ontvangen wanneer het hen uitkomt. Het nieuwe distributiecentrum is hierin een belangrijke stap.”

Over HelloFresh

HelloFresh Benelux, in 2012 opgericht door Maartje Frederiks, biedt een flexibel lidmaatschap waarmee klanten wekelijks een box met gevarieerde recepten en verse ingrediënten voor drie tot vijf maaltijden ontvangen.
Vanuit het distributiecentrum in Bleiswijk worden tien hubs beleverd in Nederland en België. Vanuit deze locaties worden ook Luxemburg en het noordelijk deel van Frankrijk beleverd. Dat gebeurt met 500 bestelbusjes. Daarnaast wordt binnenkort geëxperimenteerd met elektrisch vervoer, liet Olaf Vreeburg weten.

Check Also

Kassabonnenactie Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - De winkeliersvereniging van Berkel Centrum organiseert in de feestelijke decembermaand een kassabonnenactie, waarmee deelnemers kans maken op € 100,- shoptegoed. Dat komt nog eens mooi uit in deze dure maand!

Geef een reactie