maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » fbpost » Eerste JobGroup succesvol afgesloten

Eerste JobGroup succesvol afgesloten

Eerste JobGroup succesvol afgesloten

Lansingerland – Maandag 9 juli jl. was de laatste en feestelijke bijeenkomst van de eerste JobGroup van JobHulpMaatje Lansingerland. De JobGroup bestaat uit zeven interactieve bijeenkomsten waarin de deelnemers met elkaar nadenken over onder andere de thema’s “Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe vind ik een baan die bij mij past?”.

Samen met andere werkzoekende hebben de deelnemers afgelopen weken actief gewerkt om hun bemiddelbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten en zijn ze weer een stap dichterbij het vinden van een passende baan, waarbij de meesten uiteindelijk met een baanaanbod naar huis gingen.
Tijdens de JobGroup hebben de deelnemers ervaren dat ze niet alleen zijn in hun zoektocht naar werk. Ze hebben meer inzicht gekregen in hun kwaliteiten en wat bij ze past op basis van hun waarden en interesses. Ook tips over het cv, de sollicitatiebrief en het netwerken zijn aan bod gekomen. Daarnaast hebben ze gewerkt aan het onder woorden brengen van waar ze nu precies naar op zoek zijn, wat ze zouden willen en waarom ze daar geschikt voor zouden zijn. Tijdens de laatste bijeenkomst hebben zij dit onder woorden gebracht in hun pitch.
In de laatste bijeenkomst was een enthousiaste ondernemer van een grote kwekerij uit Bleiswijk aanwezig. Hij gaf de deelnemers tops & tips over de pitch. De eerste JobGroup was zeer succesvol doordat diverse deelnemers, naast de nieuwe inzichten, zelfs een baan aangeboden kregen.
Eén van de deelnemers heeft mooi omschreven wat de JobGroup voor hem persoonlijk heeft betekend: “Je hebt elkaar nodig in het zoeken naar werk. Samen kom je verder! Daarnaast heb ik meer inzicht in mijn kwaliteiten en mijn belemmeringen gekregen en wat ik daar aan kan doen.” Deelname aan JobGroups wordt over het algemeen als zeer motiverend ervaren.
Coördinator Marit Koolhaas is zeer enthousiast over het verloop van de eerste JobGroup. “Dit is waarom we JobHulpMaatje Lansingerland zijn gestart: mensen in hun kracht te zetten en de kans op werk te vergroten.”
Na de zomervakantie start er een nieuwe JobGroup. Wil je meedoen aan de eerstvolgende JobGroups of meer informatie? Kijk dan op de site van www.pand58.life/jobhulpmaatje.

Check Also

Vervangende nieuwbouw Weth. Schipperstraat en Coornwinderlaan

​​​​​Lansingerland - In Berkel Dorp worden woningen gesloopt en vervangen door eenzelfde aantal nieuwbouwwoningen die groter zijn en daardoor dichter op de achterburen komen te staan. Een aantal van die bewoners heeft bezwarende zienswijzen ingediend, maar het college van b. en w. pareert die bezwaren en de leden van commissie Ruimte zien op 5 februari jl. vooralsnog geen reden om tegen het gewijzigde bestemmingsplan te stemmen.

Geef een reactie