dinsdag 14 augustus 2018 | week 33
Home » fbpost » Eerste JobGroup succesvol afgesloten

Eerste JobGroup succesvol afgesloten

Eerste JobGroup succesvol afgesloten

Lansingerland – Maandag 9 juli jl. was de laatste en feestelijke bijeenkomst van de eerste JobGroup van JobHulpMaatje Lansingerland. De JobGroup bestaat uit zeven interactieve bijeenkomsten waarin de deelnemers met elkaar nadenken over onder andere de thema’s “Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe vind ik een baan die bij mij past?”.

Samen met andere werkzoekende hebben de deelnemers afgelopen weken actief gewerkt om hun bemiddelbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten en zijn ze weer een stap dichterbij het vinden van een passende baan, waarbij de meesten uiteindelijk met een baanaanbod naar huis gingen.
Tijdens de JobGroup hebben de deelnemers ervaren dat ze niet alleen zijn in hun zoektocht naar werk. Ze hebben meer inzicht gekregen in hun kwaliteiten en wat bij ze past op basis van hun waarden en interesses. Ook tips over het cv, de sollicitatiebrief en het netwerken zijn aan bod gekomen. Daarnaast hebben ze gewerkt aan het onder woorden brengen van waar ze nu precies naar op zoek zijn, wat ze zouden willen en waarom ze daar geschikt voor zouden zijn. Tijdens de laatste bijeenkomst hebben zij dit onder woorden gebracht in hun pitch.
In de laatste bijeenkomst was een enthousiaste ondernemer van een grote kwekerij uit Bleiswijk aanwezig. Hij gaf de deelnemers tops & tips over de pitch. De eerste JobGroup was zeer succesvol doordat diverse deelnemers, naast de nieuwe inzichten, zelfs een baan aangeboden kregen.
Eén van de deelnemers heeft mooi omschreven wat de JobGroup voor hem persoonlijk heeft betekend: “Je hebt elkaar nodig in het zoeken naar werk. Samen kom je verder! Daarnaast heb ik meer inzicht in mijn kwaliteiten en mijn belemmeringen gekregen en wat ik daar aan kan doen.” Deelname aan JobGroups wordt over het algemeen als zeer motiverend ervaren.
Coördinator Marit Koolhaas is zeer enthousiast over het verloop van de eerste JobGroup. “Dit is waarom we JobHulpMaatje Lansingerland zijn gestart: mensen in hun kracht te zetten en de kans op werk te vergroten.”
Na de zomervakantie start er een nieuwe JobGroup. Wil je meedoen aan de eerstvolgende JobGroups of meer informatie? Kijk dan op de site van www.pand58.life/jobhulpmaatje.

Check Also

Elektrische bedden voor ouderencentrum Letland

Berkel en Rodenrijs - In Ludza, Oost-Letland, heeft de Stichting Hulp Letland vier elektrische hoog-laagbedden afgeleverd voor het ouderencentrum aldaar. Dit centrum biedt onderdak aan 37 voor een deel dementerende en gehandicapte ouderen. Al eerden werden aan dit tehuis acht van deze bedden geleverd, een ware uitkomst voor het verplegend personeel en een luxe die men in Letland slechts sporadisch kent.