zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Advertorial » Letse culinaire maand krijgt vervolg met reis naar Riga

Letse culinaire maand krijgt vervolg met reis naar Riga

Letse culinaire maand krijgt vervolg met reis naar Riga

Bergschenhoek – In juni vond de Letse culinaire maand plaats. Ook PLUS Koelhuis bood klanten de kans om de smaak van Letse producten te proeven. Daarnaast kon er een reis naar Riga worden gewonnen. Regine Bokeloh bleek de gelukkige winnares. Zij kreeg haar bijzondere prijs woensdag 11 juli overhandigd.

Ambassadeur Ilze Ruse was eind mei bij PLUS Koelhuis te gast om de Letse culinaire maand te openen. Ook in andere conceptstores in ons land konden Letse producten worden gekocht.
De klanten maakten onder andere kennis met berkenwater, dat in het voorjaar door de berkenbomen stroomt en rond maart geoogst wordt. Net als bij maple syrup wordt er een tap geplaatst in de boom waarna het sap in een emmer terechtkomt. Diverse studies tonen aan dat berkenwater ons immuunsysteem versterkt en dat het gezonder is dan kokoswater.
Gezond kunnen snoepen is iets waarvan we dromen. De Letten doen het. Zij drogen fruit als zwarte bessen en groente als rabarber en pompoen langzaam op een lage temperatuur en zo worden de vitamines behouden. Er wordt een klein beetje suiker toegevoegd, maar er worden geen kunstmatige smaakversterkers, conserveringsmiddelen en kleurstoffen toegevoegd. Zo ontstaat er een natuurlijk en heerlijk snoepje.
Regine Bokeloh vond het leuk om de voor haar onbekende Letse producten uit te proberen. “Ze zijn smaakvol en kleurrijk. Berkenwater is een van mijn favorieten”, aldus Regine die een reis voor twee personen naar Riga won. Tijdens de feestelijke overhandiging van de prijs waren naast Jordy Koelhuis ook Egita Aizsilniece-Ibema van de promotiecommissie van de Letse culinaire maand, en Rob Wolterse, importeur van Letse producten, aanwezig.

Check Also

Gratis vuurwerkshow in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 14 december geven vuurwerkberkel.nl, vuurwerkshopbergschenhoek.nl en vuurwerkshop7kamp.nl een spectaculaire gratis vuurwerkshow. Iedereen is uitgenodigd te komen kijken en genieten. De vuurwerkshow start om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 20.15 uur. De locatie van de vuurwerkshow is tussen de Archimedesstraat en Edisonstraat in Berkel en Rodenrijs.

Geef een reactie