dinsdag 14 augustus 2018 | week 33
Home » Nieuws » Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland

Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland

Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland

Lansingerland – Het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland heeft dinsdag 10 juli besloten, dat Lucas Vokurka de nieuwe gemeentesecretaris van onze gemeente wordt. De 38-jarige Vokurka volgt per 24 september interim-gemeentesecretaris Ron Jeltema op.

Vokurka is nu waarnemend secretaris/algemeen directeur en directeur economisch vestigingsklimaat bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Daarvoor was hij wethouder in Delft.
Burgemeester Pieter van de Stadt is blij met de komst van Vokurka. “De nieuwe gemeentesecretaris heeft een belangrijke rol bij het verder ontwikkelen van de organisatie tot een dienstverlenende en toekomstbestendige organisatie”, aldus de burgemeester.
Met de keuze voor Vokurka benadrukt het college dat regionale profilering één van de speerpunten van het nieuwe college is. “Lansingerland kan best wat beter op de kaart worden gezet. Met zijn drive, enthousiasme en netwerk is Vokurka belangrijk om die ambities waar te maken”, zegt de burgemeester die uitkijkt naar de samenwerking met de nieuwe gemeentesecretaris.
Vorkurka ziet zijn nieuwe baan als een enorme uitdaging. “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat dit college en deze organisatie in mij stellen. Lansingerland is een prachtige gemeente met een enorme potentie. Ik ben er trots op dat ik samen met de ambtenaren, inwoners, raad en college Lansingerland nog beter op de kaart kan zetten.”

Check Also

“Lansingerland doet veel voor ouderen”

Lansingerland - Als het aan Ton Dekker ligt worden de activiteiten voor de doelgroep 50+ in Lansingerland bruisend en gevarieerd. Ton, net in dienst bij Welzijn Lansingerland, is sinds juni coördinator activiteiten en heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. Zelf behoort hij als 65-jarige tot de senioren, maar is niet van plan achter de spreekwoordelijke geraniums te gaan zitten.