zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Commentaar » Vakantiebaantje

Vakantiebaantje

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk heeft in samenwerking met WIJ Lansingerland ook dit jaar weer haar best gedaan om zoveel mogelijk vakantiebaantjes bij lokale bedrijven te reserveren. Dit project is vooral bedoeld voor jongeren van 14 en 15 jaar die graag een zakcentje willen verdienen. Zij vinden het vaak lastig te solliciteren. Door ze een sollicitatietraining te geven wordt de kans vergroot om aangenomen te worden. Na de training wordt er gekeken welk baantje het beste bij de jongeren past en worden zij in contact gebracht met de deelnemende bedrijven.
Een prachtig initiatief, dat afgelopen jaren succesvol is gebleken.
Veel jongeren van 14 jaar vinden het leuk om wat geld bij te verdienen in de vakantietijd, maar ze hebben geen ervaring en vinden het best wel spannend om te solliciteren bij een bedrijf. Door het geven van tips worden deze scholieren op het goede spoor gezet.
De zomervakantie is heerlijk, vooral met zulk goed weer als de afgelopen weken. Maar soms slaat de verveling toe en dan is een vakantiebaantje ideaal. Ook voor ouders, want een kind dat alleen maar binnen zit te gamen is ook niet alles. En het is geweldig om leuke dingen te gaan doen en te betalen met geld dat je zelf verdiend hebt.
Een compliment aan de bedrijven die zich hebben aangesloten bij dit initiatief en deze jongeren de kans bieden hun handen uit de mouwen te steken.

Annette Docter

Check Also

Verwachtingen en uitdagingen

De feestdagen zijn voorbij. Het jaar 2019 is begonnen. Een nieuw jaar vol verwachtingen en …

Geef een reactie