donderdag 20 september 2018 | week 38
Home » Nieuws » Tom en Saartje verkozen tot Talenten van het jaar

Tom en Saartje verkozen tot Talenten van het jaar

Tom en Saartje verkozen tot Talenten van het jaar

Lansingerland – Het bleef donderdagavond 5 juli tot het laatste moment spannend wie met de titel Talent van het jaar huiswaarts zou keren. Voor de derde editie van het Talentenbal, op 5 juli georganiseerd door de gemeente, waren elf sport- en vier cultuurtalenten genomineerd. Tom Brugman en Saartje Langstraat trokken aan het langste eind en werden verkozen tot Talenten van het jaar.

Trees Borkus-Henskens

Op het Talentenbal stond jeugd tot en met 17 jaar uit Lansingerland centraal. Zij waren zowel door een jury als door het publiek genomineerd. Unaniem koos de jury voor Tom Brugman (16) en Saartje Langstraat (17) als Talenten van 2018.
Tom had als kind maar één droom: voetballen bij Feyenoord. Tot zijn tiende voetbalde hij bij Sparta waar hij werd gescout door Feyenoord. Sinds zijn twaalfde speelt hij bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Zijn droom? Een contract en door naar het eerste.
Saartje is een veelzijdig talent. Ze is creatief, danst, schildert, tekent en heeft een heel eigen stijl. Die eigen stijl is ook te zien aan haar kleding. Ze heeft lef om haar eigen dingen te doen en borrelt van de ideeën. Dat werkt ook inspirerend op haar omgeving.
De vakjury bestond dit jaar uit vier leden: cultuurtalent 2017 Fleur Bonnewits, Rianne Hoofs van de Openbare Bibliotheek, synchroonzwemster Rosanna Selier en presentator Ruud van Os.
“Erg moeilijk een keuze te maken, want we hebben hier te maken met vijftien kanjers en dus al vijftien winnaars!” waren ze unaniem van mening, waarna ze een plekje vonden in de volle hal van het gemeentehuis om de presentaties van de talenten mee te maken samen met het publiek.
Na de bekendmaking van de winnaars kwam er een einde aan het officiële deel van de avond, maar er volgden nog een paar spontane optredens van enkele genomineerden die de aanwezigen lieten meegenieten van hun talenten.
Elders in deze krant kunt u kennismaken met alle genomineerde talenten.

Check Also

Podiumplaatsen voor de inwoners van Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - De 63-ste Berkelse wielerdag zal de boeken ingaan als één waar veel prijzen in eigen huis werden gewonnen: vier podium plekken voor Lansingerlanders. De eerste plaats voor Sten Verzijl bij de junioren. Een derde plaats voor Lars Seldenhuis bij de Nieuwelingen en voor Erwin Meijer uit Berkel en Rodenrijs bij de Amateurs/ Sportklasse. Hoekenaar Frans van Winden pakte bij de 40+ een tweede plaats.