dinsdag 19 februari 2019 | week 08
Home » Nieuws » Leerlingen Wolfert Lyceum bungeejumpen en voetballen het schooljaar uit

Leerlingen Wolfert Lyceum bungeejumpen en voetballen het schooljaar uit

Leerlingen Wolfert Lyceum bungeejumpen en voetballen het schooljaar uit

Bergschenhoek – Het Wolfert Lyceum heeft donderdag 5 juli voor het eerst het ‘Schools Out Festival gehouden’. Leerlingen konden na het inleveren van hun boeken onder andere bungeejumpen, friet eten van Bram Ladage, rodeo’en en voetballen met straatvoetbal artiest Randell do Rosario.

Sjoerd Keizer

Uit de verte is vooral het bungeejumpen zichtbaar als je het terrein van het Wolfert Lyceum nadert, maar er is veel meer te doen op de eerste editie van het Schools Out Festival. Zo kunnen de leerlingen een smoothie of een frietje halen of genieten van een schep- of schaafijsje. Ook kunnen ze met een bal iemand in het water laten vallen en proberen zo lang mogelijk de rodeo in bedwang te houden.

Genieten

Basiet Jarmohamed, docent economie en M&O, geniet van het festival. “Het is leuk, we hebben er bewust voor gekozen om de leerlingen gefaseerd binnen laten druppelen. Iedereen haalt op een andere tijd zijn boeken op en daarom is het altijd lekker druk”, vertelt hij. “Volgens mij geniet iedereen er heel erg van. Dat kan ook omdat iedereen wat muntjes krijgt van de organisatie. Als die op zijn, zijn de prijzen ook laag. Voor twee euro heb je al een patatje en de ijsjes zijn ook lekker goedkoop. Door een financiële meevaller konden we dit organiseren. We hopen het volgend jaar weer te kunnen doen.”
Gymnasiumleerlingen Thijmen Burghouwt en Thomas Hoedemaekers hebben een goed schooljaar gehad. “We gaan allebei ruim over. Dat was zeker geen probleem.” Daarom konden zij zonder zorgen van alles genieten. “Het is erg gezellig. We hebben net even bij het straatvoetbal gekeken en gaan zo nog even een rondje lopen. We hebben inmiddels al veel muntjes verzameld en die gaan we nog wel uitgeven. De prijzen zijn lekker laag, dat is leuk.”

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie