zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Zonnige tour Helicon met waardering van het publiek

Zonnige tour Helicon met waardering van het publiek

Zonnige tour Helicon met waardering van het publiek

Berkel en Rodenrijs – Ze stapten zaterdag 7 juli met veel plezier op de fiets, de muzikanten van Muziekvereniging Helicon, om die dag hun eerste optreden te verzorgen. De instrumenten waren op een aanhanger achter de auto reeds vooruit gegaan. De zon scheen, het was niet te warm en het publiek bij de eerste stop, bewoners van Huize Sint Petrus, zaten al geduldig buiten te wachten op wat komen ging. En dat was de moeite waard, zo bleek al snel!

John Hofman

‘Helicon on Tour’, zoals het project al enkele jaren wordt genoemd, is inmiddels een begrip geworden in Berkel en Rodenrijs. Een unieke manier om als muziekvereniging van je te laten horen. Een vereniging die zich steeds weer aanpast aan de tijd, wat inhoudt dat er moderne nummers worden gespeeld. Eigentijds en met onder meer als doel om de jeugd enthousiast te krijgen ook een instrument te gaan bespelen, want van muziek word je nu eenmaal vrolijk en ze brengt behoorlijk wat ontspanning in het leven, dat anno 2018 alleen maar lijkt te gaan om presteren. De druk die daar achter zit kun je sterk verminderen door muziek te gaan maken.
In een lange rij zaten de bewoners van Huize Sint Petrus te genieten van de muziek én uiteraard van het kopje koffie wat daarbij hoort. Een fijn begin van een opnieuw prachtige zomerdag.
Zo’n buitenconcert is kort maar krachtig en daarna wachtte het volgende optreden: in het winkelcentrum bij de Visch. Gezellig, want er komen veel mensen langs. Sommige gaan op de trappen zitten, maar de meeste lopen snel door om de boodschappen binnen te halen. Toch blijft menigeen even staan luisteren. Bovendien hoor je het, al winkelend, over het hele Westerwater. Daarna snel weer verder naar de Westpolder, naar winkelcentrum het Gouden Hart. Met af en toe het geluid van een aankomende en vertrekkende metro van de RandstadRail, speelde Helicon ook daar de sterren van de hemel. Ook daar veel waardering voor hun muzikaal cadeau aan de gemeenschap.
Na drie van deze optredens moeten er toch mensen zijn die denken ‘lijkt me leuk om mee te gaan spelen’. Dat kan uiteraard, want Helicon heeft diverse mogelijkheden: de zogenaamde Visjes, een project waarbij de jongste onder ons spelenderwijs muziek leren maken, het leerlingenorkest als aanloop naar het grote orkest en dan de Harmonie zelf.
U bent welkom op de donderdagavonden in de Ark, Oranjestraat 2. Uiteraard liggen de repetities vanwege de vakanties een poosje stil, maar daarna start Helicon weer met oefenen voor het Najaarsconcert.
Informatie: info.helicontact.nl.

Check Also

Beheerder De Leeuwerik gezocht

Welzijn Lansingerland is een organisatie waar vrijwilligers en beroepskrachten samen een breed diensten- en activiteitenaanbod …

Geef een reactie