zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Zomerweek DOCK3B op vier locaties in Lansingerland

Zomerweek DOCK3B op vier locaties in Lansingerland

Zomerweek DOCK3B op vier locaties in Lansingerland

Lansingerland – De zomervakantie… Welk kind leeft daar niet naar toe? Vakantieplannen worden gemaakt, kamperen, dag uitstapjes naar het pretpark of naar het strand, misschien zelfs wel op kamp met de sportvereniging of scouting. Kinderen en ouders zoeken naar leuke bezigheden voor hun vakantie. Jongerenwerk DOCK3B pakt deze kans en zorgt voor een heerlijke Zomerweek vol activiteiten.

Kinderen en jongeren kunnen van maandag 16 juli tot en met vrijdag 20 juli elke middag en avond vermaakt worden door een enthousiast team van vrijwilligers. Een week die voor velen misschien zelfs aanvoelt als ‘op vakantie’ zijn!
De jaarlijkse DOCK3B Zomerweek vindt op vier plekken in Lansingerland plaats: speelveld Sterrenwijk en sportveld Gouden Griffelplantsoen, beide in Berkel en Rodenrijs, speelveld Huig Maaskantstraat, Parkzoom 2 te Bergschenhoek en speeltuin Tuinen-Oost, Kenenburgweg, Bleiswijk.
Tijden/leeftijden: 4-12 jaar 13.30 – 16.30 uur en 13-18 jaar 19.00-21.00 uur.

De Zomerweek wordt georganiseerd door DOCK3B en hun teams Park in Actie, DockSport en Sonrise, in samenwerking met lokale kerken. Dagelijks is er een programma met sport- en spelactiviteiten, kan er geknutseld worden is er gratis limonade met wat lekkers. Het unieke aan dit project zijn de 50 vrijwilligers (ook jongeren) die meedoen en ervoor zorgen dat ieder kind en elke jongere liefdevolle aandacht krijgt. Sommigen van de vrijwilligers doen al jaren mee, en stuk voor stuk zijn ze allemaal super gemotiveerd.

Hun lach maakt me blij

Wij vroegen aan Charlotte (18) waarom ze vrijwilliger is bij DOCK3B: “Mijn motivatie om mee te doen als vrijwilliger van DOCK3B is dat we een geweldig team hebben in Bleiswijk, met vrijwilligers die er allemaal 100% voor gaan. De lach op de gezichten van de kids als we met hen sport- en spelactiviteiten doen, maakt me enorm blij! Ook dat we door middel van dit project Gods liefde kunnen uitdragen aan de kids en de ouders is fantastisch!”
Roxanne (20) vroegen we wat haar leukste herinnering is van haar tijd als vrijwilliger bij DOCK3B: “Mijn eerste zomerweek is mijn leukste herinnering. Ik heb die week zoveel gave momenten meegemaakt met de kids op het veld en met het team!!”

Elk jaar heeft de Zomerweek een thema. Dit jaar is het thema ‘Op reis’. Het leven is als een reis en daar kunnen de kinderen en jongeren veel over leren. ‘Ga jij mee… Op reis’, is dan ook een uitnodiging om dit samen te gaan beleven en ondervinden.
Meer informatie over tijden, programma en locaties is te vinden op de Facebookpagina van jongerenwerk DOCK3B.

Check Also

Beheerder De Leeuwerik gezocht

Welzijn Lansingerland is een organisatie waar vrijwilligers en beroepskrachten samen een breed diensten- en activiteitenaanbod …

Geef een reactie