donderdag 20 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Bijen houden open huis

Bijen houden open huis

Rottemeren – Op zaterdag 14 juli houdt de Rotterdamse bijenhoudersvereniging Ambrosiusgilde van 10.00 tot 17.00 uur open huis. Wie meer wil weten over het maken van honing, hoe een bijenvolk leeft of hoe op eenvoudige wijze een bij-vriendelijke tuin gecreëerd kan worden, kan op deze en andere vragen antwoord krijgen.
Elk uur start een rondleiding langs de bijenkasten en door de bloeiende drachttuin. In de prachtige hoogstamboomgaard kan je in gesprek gaan met imkers van het gilde, net geslingerde honing proeven en kopen, waskaarsen maken en nog veel meer. Uiteraard is er Koek&Zopie.
Locatie: Nesseweg (ongenummerd). Vanaf Ommoord ca. 200 m de Nesseweg op richting Zevenhuizen.
Het Ambrosiusgilde is de imkervereniging voor de regio Rotterdam. Zij zet zich in voor het behoud en de uitbreiding van het natuurlijke leefmilieu voor bijen. Daarnaast worden cursussen aangeboden die opleiden tot imker, wordt er voorlichting gegeven en worden er bijenproducten verkocht.

Check Also

Gratis Glasbakdoos maakt ‘glasbakken’ nog makkelijker

Lansingerland - Om het de consument nog makkelijker te maken glas naar de glasbak te brengen, delen diverse supermarkten op zaterdag 29 september een exclusieve Glasbakdoos uit aan hun klanten.