dinsdag 13 november 2018 | week 46
Home » Algemeen » Bijen houden open huis

Bijen houden open huis

Rottemeren – Op zaterdag 14 juli houdt de Rotterdamse bijenhoudersvereniging Ambrosiusgilde van 10.00 tot 17.00 uur open huis. Wie meer wil weten over het maken van honing, hoe een bijenvolk leeft of hoe op eenvoudige wijze een bij-vriendelijke tuin gecreëerd kan worden, kan op deze en andere vragen antwoord krijgen.
Elk uur start een rondleiding langs de bijenkasten en door de bloeiende drachttuin. In de prachtige hoogstamboomgaard kan je in gesprek gaan met imkers van het gilde, net geslingerde honing proeven en kopen, waskaarsen maken en nog veel meer. Uiteraard is er Koek&Zopie.
Locatie: Nesseweg (ongenummerd). Vanaf Ommoord ca. 200 m de Nesseweg op richting Zevenhuizen.
Het Ambrosiusgilde is de imkervereniging voor de regio Rotterdam. Zij zet zich in voor het behoud en de uitbreiding van het natuurlijke leefmilieu voor bijen. Daarnaast worden cursussen aangeboden die opleiden tot imker, wordt er voorlichting gegeven en worden er bijenproducten verkocht.

Check Also

Een hond aanschaffen is zo moeilijk niet, maar dan…

Bergschenhoek - Wanneer en hoe kiezen we voor een hond? Is het een impuls, kiezen we op het uiterlijk en het lieve koppie, weten we iets over het ras en wat ons te wachten staat als we eenmaal de stap gezet hebben en onze hond opnemen in ons leven?

Geef een reactie