zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Ondanks hoge temperatuur veel belangstelling voor zomeravondconcert HCM
Rianne Hordijk op dwarsfluit.

Ondanks hoge temperatuur veel belangstelling voor zomeravondconcert HCM

Ondanks hoge temperatuur veel belangstelling voor zomeravondconcert HCM

Berkel en Rodenrijs – Het Hollands Christelijk Mannenkoor gaf maandagavond 2 juli een prachtig zomeravondconcert, ter afsluiting van het zangseizoen, in De Ark. Liefhebbers van koorzang lieten zich niet tegenhouden door het WK-voetbal of de zeer warme zomeravond, maar genoten massaal van het koor.

John Hofman

De avond is al geslaagd als het koor begint met het altijd mooie You raise me up, een heel bekend lied, maar met nog meer inhoud als het is bewerkt door dirigent Arjan Breukhoven, wat dus het geval was. Na het openingswoord van voorzitter Dirk Beerta die nog steeds zo trots is als een pauw op ‘zijn’ koor, kwamen uiteraard weer bekende liederen voorbij zoals het Abba Vader, dat iets met een mens doet en in het hoofd blijft zitten als je weer huiswaarts gaat. Soliste deze avond was Rianne Hordijk die haar dwarsfluit steeds beter gaat beheersen en zeker is opgewassen tegen ruim honderd mannenstemmen. Jong qua leeftijd en spelend vanuit haar hart. Ze verbaasde deze keer iedereen met een paar niet al te makkelijke werken. Zuiver en vooral gevoelig gespeeld. Niet alleen solo, maar ook als begeleiding van het koor. Het applaus was dan ook zeer terecht.
Het orgel werd bespeeld door Warner Fokkens, vaste organist van de Bergkerk in Den Haag en tevens dirigent van verschillende koren.
Dirigent Breukhoven hanteert de baton (dirigeerstokje, red.) zodanig, dat hij de muzikale betekenis van de partituur weet over te dragen op het koor. Niet alleen dat, hij legt het publiek uit waarover gezongen wordt en hoe het lied is ontstaan. Vaak op zijn eigen humoristische wijze. Zo vond hij dat iedereen wel kon meezingen met ‘Droomland’ . “De tekst is niet zo moeilijk”, zei hij: ‘droomland, droomland’. De koorleden mochten deze keer, uiteraard, hun jasjes aan de kapstok hangen. Misschien leek het maar zo, maar we kregen de indruk dat het volume daardoor zelfs toenam vergeleken bij eerdere avonden. Een fijne zangavond was het zeker.
De mannen kunnen hun stembanden voorlopig een paar maanden rust geven, ook al weten we bijna zeker dat ze na enkele (vakantie)weken al weer staan te popelen om op de wekelijke repetitie-avonden de draad op te pakken. Nog meer leden zijn van harte welkom: kom gerust een keer naar De Ark en wie weet laat u zich inschrijven als lid, want zingen geeft vreugde in het leven. Er is nog volop zangtalent in Lansingerland. Het koor start vanaf 27 augustus de repetities, iedere maandagavond om 19.30 uur in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs.

Check Also

Beheerder De Leeuwerik gezocht

Welzijn Lansingerland is een organisatie waar vrijwilligers en beroepskrachten samen een breed diensten- en activiteitenaanbod …

Geef een reactie