dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Ruud gaat de uitdaging aan in de strijd tegen Parkinson

Ruud gaat de uitdaging aan in de strijd tegen Parkinson

10.000 kilometer op de fiets

Ruud gaat de uitdaging aan in de strijd tegen Parkinson

Bergschenhoek – Ruud Overes (57) weet sinds een jaar dat hij Parkinson heeft. Als enthousiast fietser had hij altijd het plan om na zijn pensioen een mooie grote fietsreis te maken. Parkinson leek dit te gaan doorkruisen. Hij heeft daarom besloten dat het nu of nooit is. Zijn ‘Rondje Europa’ met de fiets was geboren.

Trees Borkus-Henskens

Ruud onderneemt deze tocht voor zijn Stichting Parkinson2Beat om geld op te halen voor onderzoek in samenwerking met de Parkinson vereniging. Een bijzondere reis met een bijzonder doel.
Vrijdagochtend 29 juni werd hij door familie, vrienden en buren uitgezwaaid, waarna zijn reis vanuit Bergschenhoek begon. Een dag eerder kwam hij vanuit Eersel – waar hij werkte – op de fiets naar Lansingerland. Niemand minder dan triatleet, duatleet, mountainbiker en grote vriend Rob Barel begeleidde hem daarbij. Zijn beste prestatie was het winnen van het wereldkampioenschap triatlon op de lange afstand.
Ruud weet dat hij gedurende zijn hele reis zowel in de gaten wordt gehouden als begeleid door het thuisfront. Een team van een man of vijftien die dagelijks de route met hem doorlopen.

Fietsmaatjes

Vanaf de start in Bergschenhoek werd Ruud het eerste stuk van zijn tocht vergezeld door zijn vrienden van de fietsclub de Nootdorpse Trappers waar hij ook zelf al jaren lid van is. Dat was het begin van een tocht van 10.000 km die hij in 80 dagen hoopt te kunnen afleggen. Medio september verwacht hij weer thuis te zijn. De tocht leidt hem langs steden als Santiago de Compostella, Lissabon, Gibraltar, Barcelona, Ljubjana, Tirana en Athene waar hij zal worden opgewacht door echtgenote Tirza. Samen hopen ze daar vandaan terug naar Nederland te kunnen vliegen.
De rit van Ruud is helemaal te volgen via de website, Twitter en Facebook. Kijk daarvoor op www.Parkinson2Beat.nl.

Check Also

Marnix: een zelfstandig gymnasium

Rotterdam - Het Marnix is een school met een rijke traditie, maar ook een eigentijdse school. Zelfstandige gymnasia kennen een eigen schoolcultuur die gekenmerkt wordt door een combinatie van uitdagend onderwijs en een brede vorming in een veilige, omgeving.

Geef een reactie