donderdag 15 november 2018 | week 46
Home » Algemeen » Ruud gaat de uitdaging aan in de strijd tegen Parkinson

Ruud gaat de uitdaging aan in de strijd tegen Parkinson

10.000 kilometer op de fiets

Ruud gaat de uitdaging aan in de strijd tegen Parkinson

Bergschenhoek – Ruud Overes (57) weet sinds een jaar dat hij Parkinson heeft. Als enthousiast fietser had hij altijd het plan om na zijn pensioen een mooie grote fietsreis te maken. Parkinson leek dit te gaan doorkruisen. Hij heeft daarom besloten dat het nu of nooit is. Zijn ‘Rondje Europa’ met de fiets was geboren.

Trees Borkus-Henskens

Ruud onderneemt deze tocht voor zijn Stichting Parkinson2Beat om geld op te halen voor onderzoek in samenwerking met de Parkinson vereniging. Een bijzondere reis met een bijzonder doel.
Vrijdagochtend 29 juni werd hij door familie, vrienden en buren uitgezwaaid, waarna zijn reis vanuit Bergschenhoek begon. Een dag eerder kwam hij vanuit Eersel – waar hij werkte – op de fiets naar Lansingerland. Niemand minder dan triatleet, duatleet, mountainbiker en grote vriend Rob Barel begeleidde hem daarbij. Zijn beste prestatie was het winnen van het wereldkampioenschap triatlon op de lange afstand.
Ruud weet dat hij gedurende zijn hele reis zowel in de gaten wordt gehouden als begeleid door het thuisfront. Een team van een man of vijftien die dagelijks de route met hem doorlopen.

Fietsmaatjes

Vanaf de start in Bergschenhoek werd Ruud het eerste stuk van zijn tocht vergezeld door zijn vrienden van de fietsclub de Nootdorpse Trappers waar hij ook zelf al jaren lid van is. Dat was het begin van een tocht van 10.000 km die hij in 80 dagen hoopt te kunnen afleggen. Medio september verwacht hij weer thuis te zijn. De tocht leidt hem langs steden als Santiago de Compostella, Lissabon, Gibraltar, Barcelona, Ljubjana, Tirana en Athene waar hij zal worden opgewacht door echtgenote Tirza. Samen hopen ze daar vandaan terug naar Nederland te kunnen vliegen.
De rit van Ruud is helemaal te volgen via de website, Twitter en Facebook. Kijk daarvoor op www.Parkinson2Beat.nl.

Check Also

‘De kunst van vormentaal’ in Kunstgalerie Bleiswijk (4)

Bleiswijk - Met de expositie ‘De kunst van vormentaal’ is Kunstgalerie Bleiswijk er weer in geslaagd een goede en gevarieerde expositie te presenteren. Een negental beeldend kunstenaars toont hierin hun werk in een grote variatie. De expositie is tot 16 december te bekijken; elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur in Kunstgalerie Bleiswijk aan de Hoekeindseweg 26 te Bleiswijk.

Geef een reactie