zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Advertorial » Renate Bloembindkunst breidt uit

Renate Bloembindkunst breidt uit

Renate Bloembindkunst breidt uit

Bleiswijk – Nog enkele maanden en dan is het tien jaar geleden dat bloemiste Renate zich vestigde in de Bleiswijkse Dorpsstraat. Terugkijkend is er veel gebeurd in die tien jaar. Een grote stap werd onlangs gezet toen de fraaie winkel werd uitgebreid. Sinds juni 2018 is er 90 vierkante meter winkel oppervlakte bijgekomen in de voormalige timmerwerkplaats van Aad van den Berg. Het totale winkeloppervlakte is daardoor gegroeid naar 225 vierkante meter.

“Een enorme uitbreiding die heel veel mogelijkheden biedt. Met behoud van de authentieke accenten van het fraaie pand zijn we aan de slag gegaan om er een actuele botanische look & feel van te creëren. De planten komen er mooi in uit, maar daarnaast maakten we sfeerhoekjes om ideeën op te doen of om advies te geven aan de klanten.” De linkerkant van de uitbreiding toont een presentatie van ZUSSS producten: kleding, tassen, sieraden, servies en tevens lifestyle artikelen voor in huis of om iemand te verrassen met een leuk cadeau. In de werkplaats is tevens een grote workshopruimte waar vanaf het najaar weer bloemschikcursussen gegeven gaan worden, maar ook in gebruik als bloembinderij.

Vers en trendy

De voorkant van het pand is (al jaren) een eldorado voor bloemen, aardewerk en vazen. “We halen veel kracht uit het pand dat mede het ambachtelijk werken van ons bedrijf uitdraagt.” Renate presenteert dagelijks verse bloemen die ze zelf uitkiest. Niets via het beeldscherm, want ze wil zien wat ze koopt en waar ze mee kan werken. “Er is momenteel veel vraag naar veldboeketten, dus zoek ik naar daarin passende en originele bloemen.”
De sfeer en beleving zijn essentieel aan de Dorpsstraat 73. Je loopt van de ene in de andere sfeer en samen geven de ruimtes een totaalplaatje met een eigen identiteit. “Bovendien versterkt het de entree van ons dorp. We zitten hier in een goede combinatie bij het versplein. Wat ik ook zo leuk vind: op dit moment heeft het centrum van Bleiswijk heel veel vrouwelijke ondernemers en ook dat is motiverend en leuk.”
Naast het ontvangen van de dagelijkse klanten heeft Renate nog veel meer te bieden. Abonnementen voor zowel particulieren als bedrijven (met klanten in de wijde regio), het klaarmaken van hydrobeplanting, ze heeft een eigen bezorgdienst en is bovendien Fleurop bloemist. “Daarnaast zijn we gespecialiseerd in rouw- en trouwwerk.”
Renate presenteert graag haar heropeningsdeal aan bezoekers die op zaterdag 7 juli een bezoek brengen aan haar vernieuwde en ‘gegroeide’ pand: die dag ontvangt iedereen 50% korting op alle ZUSSS kleding!

Check Also

Rabobank al helemaal thuis in het gemeentehuis

Lansingerland - Steeds meer mensen kiezen voor thuisbankieren en dat was er mede de reden van dat er voor de Rabobank een andere locatie werd gezocht. Met minder bezoek aan het kantoor en vermindering van medewerkers werd het kantoor aan het Wolfend veel te groot.

Geef een reactie