zondag 21 oktober 2018 | week 42
Home » fbpost » Zonnige avondvierdaagse met meer dan 4000 deelnemers

Zonnige avondvierdaagse met meer dan 4000 deelnemers

Zonnige avondvierdaagse met meer dan 4000 deelnemers

Berkel en Rodenrijs – Vanaf het evenemententerrein naast zwembad De Windas vertrokken dinsdagavond rond de 4000 wandelaars om deel te nemen aan de jaarlijkse avondvierdaagse. Maar in werkelijkheid waren het er veel meer, want menig ouder of grootouder vergezelde de kinderen op de te lopen 5 of 2,5 kilometertocht door de omgeving.

Trees Borkus-Henskens

Vier avonden werd voor de lopers een andere route uitgezet, zodat het zowel leuk als spannend bleef waar ze die avond langs zouden komen. De laatste avond werd een echt spektakel. Met muziek langs de kant en een druk bezet evenemententerrein. Maar ook met medailles, bloemen en cadeautjes voor de volhouders.

Topjaar

“Een topjaar als je zo’n groot evenement moet organiseren,” kijkt mede-organisator René Suijker op het grootse festijn terug dat dit jaar voor de vijfde keer vanaf deze locatie werd gehouden. “Het weer was prachtig, de sfeer ontspannen en gezellig, de bereidwilligheid van iedereen groot en alles verliep lekker soepel. We zijn dus meer dan tevreden, al hebben we nu als herinnering nog wel wat gevonden spullen over. We realiseren ons ook meer dan ooit, dat het een verstandig besluit is geweest om – nadat de start vele jaren op het scoutingterrein achter de rk kerk was – een grotere plek te zoeken. Als je ziet dat er vrijdag op de laatste avond naar schatting rond de 6500 bezoekers en wandelaars op het terrein liepen, zaten of speelden, dan weet je ook dat je daar de ruimte voor moet hebben en bieden.”

Dwars door de kazerne

René wil graag een veer uitdelen aan alle ruim vijftig vrijwilligers die het wandelfeest mede mogelijk hebben gemaakt. “En natuurlijk de leden van de brandweer, want de laatste dag ging de vierdaagse dwars door de kazerne aan de Berkelse Poort en ook dat blijft bijzonder. Evenals de medewerking in natura van alle supermarkten in zowel Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek die borg stonden voor fruit, frisdrank, krentenbollen, worteltjes en komkommers dat onderweg werd uitgereikt. Daar worden we als organisatie heel blij van! “
Volgend jaar weer; voor de zesde keer.

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie