dinsdag 25 september 2018 | week 39
Home » Nieuws » Theaterplusklas schittert op het podium van ’t Web

Theaterplusklas schittert op het podium van ’t Web

Theaterplusklas schittert op het podium van ’t Web

Bleiswijk – Het podium van Theater ‘t Web was zaterdagavond 23 juni het domein van de Theaterplusklas van Melanchthon De Blesewic. Een vijftiental leerlingen van deze middelbare school in Bleiswijk presenteerde het stuk ‘Schuld’ onder leiding van hun docente Charmaine Hulsbosch.

Trees Borkus-Henskens

Het publiek genoot, maar ook de leerlingen zelf hadden er zichtbaar schik in het eigentijdse stuk goed neer te zetten. Alles draaide in ‘Schuld’ om het mobieltje dat aan hun hand vastgegroeid leek. Het bleek de enige manier van communiceren, want zonder smartphone ben je nergens.
Scholieren aan Melanchthon De Blesewic kunnen kiezen voor extra toneellessen. De leerlingen vormen daarmee de Theaterplusklas. Bij de lessen horen echte optredens. De Theaterplusklas richt zich op ‘World Experience’ van leerlingen, ofwel: ervaring opdoen buiten de schoolmuren. Dit jaar werkte de Theaterplusklas aan een voorstelling over de vraag ‘wie ben ik?’. Een toneelstuk, geschreven door Maaike Bergstra, bleek perfect aan te sluiten bij de verhalen die de leerlingen wilden vertellen. In de hele voorstelling loopt iedereen voortdurend te bellen. Alles wat ze doen, doen ze met hun mobiel.

Weekendje uit

Het verhaal gaat over een weekeindje uit dat niet doorgaat. De voornaamste reden daarvan is de verkering tussen twee tieners die uit gaat. Al bellend en app-end loopt en praat iedereen langs elkaar heen, zoekt elkaar en worstelt met zijn eigen probleem, zoals een buitenboordbeugel, een navelpiercing, op oma passen, een verkeerde date via internet, verliefd zijn.
Charmaine koos niet het makkelijkste stuk. “Het is een lastig stuk om te spelen. De meiden moeten namelijk doen alsof ze bellen en reageren op iemand aan de andere kant van de lijn. Maar er is natuurlijk geen tegenspeler aan de lijn.” Daar slagen ze goed in en het publiek volgt de verrichtingen, gesprekken en ontwikkelingen op toneel van begin tot einde. Met een luid en verdiend applaus aan het einde van de voorstelling die met name door de vele opblaasattributen op toneel een vrolijk beeld presenteerde.
De voorstelling is inmiddels al drie keer opgevoerd: twee keer op school en één keer op de Toneelacademie in Maastricht. Dat vonden de leerlingen en hun docente heel spannend; evenals het optreden voor ‘eigen’ publiek. Maar nervositeit bleek niet nodig; hun publiek genoot en was dik tevreden.

Check Also

Podiumplaatsen voor de inwoners van Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - De 63-ste Berkelse wielerdag zal de boeken ingaan als één waar veel prijzen in eigen huis werden gewonnen: vier podium plekken voor Lansingerlanders. De eerste plaats voor Sten Verzijl bij de junioren. Een derde plaats voor Lars Seldenhuis bij de Nieuwelingen en voor Erwin Meijer uit Berkel en Rodenrijs bij de Amateurs/ Sportklasse. Hoekenaar Frans van Winden pakte bij de 40+ een tweede plaats.