zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Lezersschrijven » Protest tegen luchtvaart

Protest tegen luchtvaart

Rotterdam/ Bergschenhoek – Zaterdagmiddag 23 juni ben ik in Rotterdam op het Landelijke Protest Luchtvaart geweest. In deze regio georganiseerd door de BTV (Bewoners tegen Vliegtuigtuigoverlast).
Er was een mooi arsenaal aan sprekers: bewoners, politiek en milieu organisaties. Veelal met realistische kijk op de problemen die het alsmaar uitdijende vliegverkeer met zich meebrengt. Gevolgen die ook zeker in Lansingerland heel direct van toepassing zijn, denk aan geluidsoverlast en als je het niet hoort zeker ook luchtvervuiling. Eén van de sprekers was Maja, zij vertegenwoordigde de Earth Guardians. Een heel jonge en dappere dame die zich heeft aangesloten bij deze jongerengroepering. Zij zetten zich over de hele wereld in voor een schoon klimaat en het maken van goede keuzes hiervoor. Dit doen zij omdat zij nog niet stemgerechtigd zijn en om op deze manier ons, de wel stemgerechtigden, na te laten denken over welke keuzes wij maken. Die verantwoordelijkheid hebben wij en moeten wij ook in Lansingerland goed oppakken. Welke keuze maken u en ik en hoe laten wij onze stem horen over de alsmaar uitbreidende groei van snelwegen en luchtvaart. Hoe willen wij Lansingerland straks achterlaten aan onze (klein)kinderen en de generaties daarna?

Marcel van der Meer
Bergschenhoek

Check Also

Hartelijk dank!

Veelal fiets ik met onze gehandicapte dochter van vrijdag t/m zondag door het recreatiegebied of …

Geef een reactie