zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

MamaCafé Lansingerland

Lansingerland – Ben jij (bijna) mama en heb je zin om andere moeders te ontmoeten? Kom dan naar het MamaCafé Lansingerland. Op vrijdag 29 juni komen ze weer bij elkaar in de Bibliotheek te Bergschenhoek. Op de site en Facebookpagina vind je alle actuele informatie: www.mamacafe-lansingerland.nl. Inloop 10.00 uur, einde 11.30 uur.

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Van april t/m november wordt iedere maandag van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules gespeeld op de banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt gespeeld in competitieverband. Ieder lid van de belangenvereniging is welkom, maar ook niet-leden kunnen een keertje komen kijken en meespelen. Men is al lid voor € 16,- per jaar. Men betaalt € 5,- per maand om mee te doen met jeu de boules. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010-5114886.

Boodschappendienst Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Bent u om welke reden dan ook (even) niet mobiel genoeg om de boodschappen in huis te halen dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst van Welzijn Lansingerland. Een vaste vrijwilliger doet de boodschappen en zo nodig worden de boodschappen ook opgeruimd. Houdt u er rekening mee dat de boodschappen met de fiets worden gedaan. De kosten voor de boodschappendienst bedragen € 2,- per keer. De boodschappendienst is in de eerste plaats bedoeld voor senioren maar ook mensen die tijdelijk niet in staat zijn zelf de boodschappen te doen kunnen gebruik maken van deze dienst. Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk voor meer informatie op de website: www.welzijnlansingerland.nl.

Tandem-maatjes project zoekt vrijwilligers/stagiaires

Lansingerland – Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Jacqueline Henskens: j.henskens@humanitas.nl / 06-35118716 of kijk op http://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 06-33370938 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Kijk op de website www.buurtbemiddelinglansingerland.nl voor meer informatie.

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid

Lansingerland – De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid is een platform voor belangenbehartiging voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychiatrische beperking of voor chronisch zieken. Bij vragen of belangrijke mededelingen kan men bellen naar 010 – 521 64 65. Indien de telefoon niet wordt opgenomen, kan een boodschap worden ingesproken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Klussendienst

Lansingerland – Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- als bijdrage in de kosten. Contactpersonen: voor Bergschenhoek is dat Jan van Willigen, tel. 06-40186263, voor Bleiswijk Wim van Santen, tel. 010 – 521 35 41 en voor Berkel en Rodenrijs Ondine Duchenne, tel. 010 – 511 35 54 of 06 – 14710689. Ook kan men contact opnemen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Autisme Info Centrum

Regio/Delft – Heb jij autisme of heeft iemand in jouw omgeving autisme? En wil je verhalen uitwisselen of heb jij vragen over autisme? Je bent welkom op de koffieochtenden van het Autisme Info Centrum (AIC). Op de eerste vrijdag van de maand (10.00-11.30 uur) is er een filmochtend. Elke derde vrijdag van de maand (10.00-12.00 uur) is er een koffie-ochtend speciaal voor partners van mensen met autisme (graag 10.00 uur aanwezig). Op de overige vrijdagochtenden kan men tussen 9.30-11.30 uur binnenlopen met vragen of verhalen tijdens het inloopspreekuur. Het AIC is een informatie- en documentatiecentrum voor en door ouders en partners van mensen met autisme, ook andere belangstellenden zijn welkom. Adres: Van Bleyswijckstraat 91, Delft, tel. 015-7600200. Info: www.autisme.nl, www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/autisme, www.facebook.com/AICZuidHolland. Of mail naar: delft.aic@gmail.com.

SchuldHulpMaatjes gezocht

Lansingerland – In veel huishoudens krijgen mensen de touwtjes niet meer aan elkaar geknoopt. Problematische schulden komen héél vaak voor, maar meestal in het verborgene. Schuld kan iedereen overkomen. Scheiding, ontslag, invaliditeit, oplichting, onverwacht toeslagen terug moeten betalen, een serie tegenvallers en ‘even niet opgelet’, zijn allemaal redenen om een schuld op te bouwen. SchuldhulpMaatje wil de onzichtbaarheid rondom schuld opheffen en nodigen mensen uit hiermee voor de dag te komen. Zij bieden een maatje die stapje voor stapje helpt om de zaken weer in beeld en op orde te krijgen, terug naar een gezonde balans tussen uitgaven en inkomsten. Om alle hulpvragers snel te kunnen begeleiden, is SchuldhulpMaatje op zoek naar nieuwe maatjes. Voor meer informatie zie: http://www.benjijschuldenvrij.nl of https://www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/lansingerland.

Aanmelding kan bij coördinatoren Arend de Jong (06 267 933 96) en Jeanette Philipse (06 227 533 06) of per mail: coordinator@shm-lansingerland.nl.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Klaverjassen KBO Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand weer twee klaverjasmiddagen, en …

Geef een reactie