zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Sport » BVCB 3 promoveert

BVCB 3 promoveert

BVCB 3 promoveert

Bleiswijk/Bergschenhoek – Nadat beide teams twee nacompetiewedstrijden hadden overleefd stonden de twee Lansingerlandse ploegen afgelopen zaterdag tegenover elkaar aan een druk bevolkte Sporthoek in Bergschenhoek.

SoccerBoys wilde zich koste wat kost handhaven in de eerste klasse, BVCB had kans op promotie naar diezelfde eerste klasse, wat een kers op de taart zou zijn na een redelijk succesvol voetbalseizoen.
BVCB werd zowat overlopen door Soccer Boys in de beginfase van de wedstrijd en moest alle zeilen bij zetten totdat de Bleiswijkse storm ietwat was gaan liggen, waarna het zelf aan aanvallen kon gaan denken.
Dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd waren werd al snel duidelijk. Eerste helft samengevat: geen vuiltje aan de lucht voor beide teams; men ging aan de thee met een brilstand op het scorebord om in de tweede helft verder te gaan, waar het in de eerste helft gebleven was. De wedstrijd had een doelpunt nodig, en dat doelpunt kwam er ook. Het was de nummer 12 van Soccer Boys die met een onverwacht prachtig schot vanaf de zestienmeterlijn de door de supporters meegebrachte fakkels deed ontsteken. BVCB had nog 36 minuten om één en ander glad te trekken en deed dat 29 minuten daarna. Het begon met een vrije trap voor Soccer Boys. Een ingestudeerd variant mislukte hopeloos, waardoor een aanvallende middenvelder van BVCB de bal kon oppikken om het speeltuig aan de rechter spits mee te geven. Een eenzame expeditie richting het vijandelijke doel nam een aanvang. Het doel was ver weg, maar kwam door genomen reuzenpassen al snel in zicht. Met een snoeihard schot werd de Bleiswijkse doelman gepasseerd. Eenzelfde situatie deed zich even later voor aan BVCB zijde. Echter met de sliding van de eeuw voorkwam de aanvoerder van BVCB een zeker doelpunt, nadat de nummer 9 van Soccer Boys alleen op het BVCB doel af ging. Geen van beide teams had zin in een verlenging, dus werd er gepoogd om nog in reguliere speeltijd een beslissing te forceren door beide teams. Dat leek niet te lukken, tot ver in de blessuretijd, toen de nummer 7 van BVCB eindelijk raak schoot. De buit was binnen voor de thuisspelende ploeg: 2-1 met 96 minuten op de klok! De watertas werd omgekeerd, de bidons leeg gekieperd en de technische staf van BVCB stond klaar om juichend het veld te betreden.

Einde wedstrijd….. toch? ….. Of niet??

Nee dus; de scheidsrechter zag een overtreding in het zestienmetergebied van BVCB en dus ging de bal op de stip. De penalty werd benut en de verlenging kwam er alsnog. Het leek er op dat penalty’s de beslissing zouden moeten gaan brengen, maar de ingevallen nummer 12 dacht daar anders over. Na voorbereidend werk van collega spits nummer 11 schoot hij vanaf de linker kant de bal onhoudbaar achter de doelman. Een gelijkmaker zou alsnog penalty’s tot gevolg hebben. Dus spannend bleef het, vooral toen ook de Bleiswijkse doelman mee ging voetballen. Maar echt een einde kwam er pas aan deze zinderende wedstrijd toen de scheidsrechter op zijn fluitje blies. BVCB2 promoveert, Soccer Boys 2 gaat proberen om volgend seizoen kampioen te worden in de 2e klasse.

Check Also

Atletiek Trainingslopen Marathon Rotterdam

Bleiswijk – De Kieviten organiseert een drietal trainingslopen voor de Rotterdam Marathon op 7 april. …

Geef een reactie