zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Commentaar » Labyrint

Labyrint

Bijna dagelijks ben ik een enthousiaste gebruiker van het Annie M.G. Schmidtpark. Ik ben daar met hond te vinden, dus ik vermoed dat menig gebruiker niet enthousiast is over mij, maar ik ruim altijd keurig het hondenafval op, dus daar valt niets over te zeggen. Het park is zonder twijfel een prachtig groen lint tussen de dorpskernen in en wordt veelvuldig door diverse categorieën bezoekers bezocht. Fietsers, wandelaars, hardlopers, sportclubjes, skateraars, spelende kinderen en festivalgangers. Sinds een aantal maanden ligt er ter hoogte van De Hoge Heren een labyrint. Volgens het bord wat er bijstaat is het de bedoeling al wandelend te beleven hoe je eigen weg door het leven is. Met als ultieme spirituele vraag: Waar kom ik vandaan en waarheen ben ik op weg? De initiatiefnemers nodigen Lansingerlanders uit tot bezinning. ‘Een plek van artistiek genieten en speels genoegen’. Vooropgesteld dat ik bekend ben met het ‘Labyrint lopen’ en de inzichten die daarmee verkregen kunnen worden, vraag ik mij af of er al inwoners zijn die dit daadwerkelijk hier ondervonden hebben. Ik voelde mij namelijk vrij ongemakkelijk om daar, zonder enige beschutting, in het zicht van drie appartementen complexen vol zonovergoten balkonnetjes, het labyrint te lopen. En bangerik als ik ben, ik heb dus geen antwoord op mijn vraag waarheen ik op weg ben. Gemiste kans. Ik hoop op uitbreiding van het Lionsbos. Een cirkel van bomen om het labyrint heen, waar mensen iets vieren, eren of gedenken. Dat zou een mooie uitnodiging zijn om te kijken naar alle bochten, verrassingen, teleurstellingen en vragen die het leven oproept en die het labyrint als een spiegel aan de gebruiker laat zien.

Annelies Moerel

Check Also

Verwachtingen en uitdagingen

De feestdagen zijn voorbij. Het jaar 2019 is begonnen. Een nieuw jaar vol verwachtingen en …

Geef een reactie