zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Sport » Thomas en Jade succesvol op NK zwemmen

Thomas en Jade succesvol op NK zwemmen

Thomas en Jade succesvol op NK zwemmen

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de Nederlandse Kampioenschap zwemmen voor Junioren en Jeugd, die in Eindhoven werd gehouden van 14 t/m 17 juni sleepte WVZ zwemmer Thomas Jansen vijf medailles in de wacht en Jade van der Maas vier medailles.

De dag nadat Berkelaar Thomas Jansen (2001) zijn havo eindexamen haalde, zwom hij op de 1500 meter vrije slag naar goud. Na 16:17 tikte hij als eerste aan en mag zich nu Nederlands kampioen jeugd noemen. Zijn 200 meter vlinderslag was goed voor een bronzen medaille, op de 400 meter wisselslag tikte hij aan als derde. Naast de individuele nummers zwom Thomas driemaal naar het eremetaal met het estafette team van WVZ. Het jonge viertal zwom naar goud op de 4x 100 m wisselslag en behaalde zilver op de 4x 200 m vrije slag én brons op 4x 100 m vrije slag. Dit bracht voor Thomas het totaal aantal medailles op vijf.

Voor WVZ zwemster Jade van der Maas was dit haar eerste Nederlandse kampioenschap op lang bad. Ze startte op zeven individuele afstanden en op de estafette 4x 100 m wisselslag. Ze behaalde drie maal een zilveren medaille op de 100 m en 200 m vlinderslag en de 100 m rugslag. Op de 200 m rugslag zwom ze naar een bronzen medaille. Op alle afstanden verbeterde zij haar persoonlijke record. De andere WVZ-topzwemmers van Lansingerland waren ook aanwezig. Schoolslagspecialist Joost de Roy van Zuydewijn (2000) heeft zijn laatste jeugdkampioenschap mooi afgesloten. Op de 200 m schoolslag eindigde hij als vierde. Op de 50 m en 100 m schoolslag eindigde hij als zesde van Nederland. Christy Geurts (2002) concentreerde zich ditmaal voornamelijk op de afstanden van de vrije slag en liet zien een echte doorzetter te zijn. Pepijn van Egmond (2004) startte op zeven individuele afstanden en verbeterde zijn pr’s op alle afstanden.

Check Also

Atletiek Trainingslopen Marathon Rotterdam

Bleiswijk – De Kieviten organiseert een drietal trainingslopen voor de Rotterdam Marathon op 7 april. …

Geef een reactie