zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Nieuws » Grootste prostaatoperatiekliniek in Nederland

Grootste prostaatoperatiekliniek in Nederland

Grootste prostaatoperatiekliniek in Nederland

Regio – Zeven ziekenhuizen hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op een concentratie van prostaatzorg in Zuid- en West-Nederland om de kwaliteit van zorg voor patiënten met prostaatkanker verder te bevorderen. Per 1 september van dit jaar opent de Anser prostaatoperatiekliniek haar deuren in Rotterdam en worden patiënten die geopereerd moeten worden, geholpen door de meest ervaren operateurs.

Multidisciplinaire aanpak dichtbij huis

Voor prostaatkanker bestaan veel uiteenlopende behandelingen. De diagnostiek, overige behandelingen en nazorg worden binnen een Anser prostaatcentrum (gevestigd in elk aangesloten ziekenhuis, dus ook in het Prostaatcentrum in Franciscus Gasthuis) door gespecialiseerde multidisciplinaire teams uitgevoerd. De zeven Anser prostaatcentra bieden de unieke bestralingstechnieken (Cyberknife) aan. Patiënten kunnen voor een groot deel van de diagnostiek en de behandeling dus dichtbij huis terecht. Europese richtlijnen en uniforme werkwijzen in de Anser prostaatcentra leiden tot een hogere kwaliteit van zorg.

Onderzoek en innovatie

Binnen het Anser prostaatnetwerk wordt kennis gedeeld en gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek verricht om nieuwe merkstoffen naast het PSA te testen, overbodige diagnosen en behandelingen te voorkomen en nieuwe medicijnen te introduceren. De meest ervaren specialisten verrichten de operaties volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en met de meest innovatieve technologieën (NeuroSafe) die leiden tot minder kans op erectieverlies en incontinentie bij patiënten. Deze inzichten en resultaten worden internationaal getest.
De deelnemende ziekenhuizen binnen het Anser prostaatnetwerk zijn Albert Schweitzer ziekenhuis, Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Haaglanden Medisch Centrum, Leids Universitair Medisch Centrum, Maasstad Ziekenhuis en OLVG.
Voor meer informatie: www.anserprostaatcentrum.nl

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie