zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Sport » Stichting Rotterdam Fund Racers haalt recordbedrag op voor Alpe d’HuZes

Stichting Rotterdam Fund Racers haalt recordbedrag op voor Alpe d’HuZes

Stichting Rotterdam Fund Racers haalt recordbedrag op voor Alpe d’HuZes

Lansingerland – Donderdag 7 juni hebben drie teams van Rotterdam Fund Racers – met daarin enkele deelnemers uit Lansingerland – deelgenomen aan Alpe d’HuZes en gezamenlijk het recordbedrag van € 205.194,- bij elkaar gebracht. De negenentwintig teamleden zijn in totaal 98 keer de berg op gefietst en twee keer op gelopen.

Speerpunt van de stichting Rotterdam Fund Racers is de jaarlijkse deelname aan Alpe d’HuZes. Voorafgaand aan de race werden meerdere activiteiten georganiseerd om geld op te halen ten bate van Alpe d’HuZes en enkele zelf gekozen lokale goede doelen. Zo heeft de golfdag bij Golf & Country Club Capelle aan den IJssel op woensdag 16 mei € 47.200,- opgebracht voor Familiehuis Daniel den Hoed en het Walking Charity Dinner bij Muller & Co Brasserie Wijnbar (Berkel & Rodenrijs) op dinsdag 29 mei € 7.500,- voor Hospice Lansingerland.

Goed gepresteerd

De Lansingerlanders presteerden goed op de Franse berg. Lars van den Broek en Norbert de Boer (bestuurslid van de stichting) beklommen zes keer de berg op hun fiets, Ron Mets vier keer, Francis Lalleman twee keer, Aad de Jong drie keer en Monique de Jong één keer.
Ook na de deelname van Alpe d’HuZes blijft Stichting Rotterdam Fund Racers zich inzetten voor het goede doel. Op zondag 1 juli wordt de Jordex Fund Racing Tour verreden met een fietstocht door het mooie natuurgebied in de nabije omgeving van Rhoon. Kosten voor deelname bedragen € 100,- waarbij geldt dat de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding zal gaan. Op zondag 26 augustus wordt samengewerkt met Porsche Rotterdam en kunnen hobby wielrenners deelnemen aan de Porsche Rotterdam Cycling Tour 2018 onder begeleiding van Michael Boogerd, Chantal Blaak en Maarten den Bakker. De opbrengst van deze fietsclinic wordt verdeeld onder KWF Kankerbestrijding en Stichting Zeldzame Ziekten Fonds.

Check Also

Atletiek Trainingslopen Marathon Rotterdam

Bleiswijk – De Kieviten organiseert een drietal trainingslopen voor de Rotterdam Marathon op 7 april. …

Geef een reactie