zondag 18 november 2018 | week 46
Home » Sport » Eerste Olympische medaille voor TOGB G -Voetbal

Eerste Olympische medaille voor TOGB G -Voetbal

Eerste Olympische medaille voor TOGB G -Voetbal

Berkel en Rodenrijs – Het G-Team van TOGB reisde vrijdag 8 juni af naar de Achterhoek om daar deel te nemen aan de Special Olympics Nationale spelen.

Op vrijdag hebben de spelers zich gemeld in het Olympisch Dorp en hun bungalows betrokken en konden zij zich gelijk voorbereiden op de openingsceremonie in het stadion De Vijverberg in Doetinchem. De spelers liepen op met Team Zuidholland, na een spetterende openingsceremonie en het ontsteken van de Olympische vlam werd de ceremonie spectaculair afgesloten met een optreden door Gerard Joling. Hierna vertrokken de spelers richting het Olympisch Dorp om zich voor te bereiden op het olympisch voetbaltoernooi.

Grote inzet

De kwalificatie op zaterdag verliep met wat wisselende resultaten, dit mede door de spanning en de temperatuur, uiteindelijk wisten de spelers genoeg punten bij elkaar te voetballen voor de eindronde. Zondag was de finaledag, aan het einde van de dag wisten de mannen van TOGB dat ze er alles aan gedaan hadden en was het afwachten. Na heel wat spannende momenten kwam uiteindelijk de uitslag. TOGB wint de bronzen medaille. De olympische sporters en de stafleden van het team hebben een grote inzet getoond, maar zonder de sponsors -de BCT van TOGB, de Dirk Kuyt Foundation en de Houtlijn- was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Check Also

Berkel in bekerwedstrijd langs Maense

Rotterdam - Op sportpark Vreelust mocht Berkel aantreden voor de bekerronde. Opponent Maense begon goed, maar Berkel sloeg toe nadat de thuisclub met tien man kwam te staan. De einduitslag was 3-5.

Geef een reactie