zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Mensen die de pijn van verlies en rouw voelen, kunnen gebaat zijn met aandacht en het delen van gevoelens en verhalen. Maar ook een lach is niet verboden. Het leven kent veel soorten van verlies: gezondheid, de partner, je kind, je levenslust… Hoe overleef je dat? En hoe kan er weer geleefd worden? In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 25 juni, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Bingo 3B-Sociaal Belang

Berkel en Rodenrijs – Op de laatste dinsdag van de maand (26 juni) organiseert de belangenvereniging een gezellige bingoavond in gebouw De Ark, Oranjestraat 2. Aanvang 20.00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging die diverse activiteiten organiseert om sociale contacten te leggen. Inlichtingen: Nel de Veld, tel. 010-5114886.

MamaCafé Lansingerland

Lansingerland – Ben jij (bijna) mama en heb je zin om andere moeders te ontmoeten? Kom dan naar het MamaCafé. Op vrijdag 29 juni komen ze weer bij elkaar in de Bibliotheek te Bergschenhoek. Op de site en Facebookpagina vind je alle actuele informatie: www.mamacafe-lansingerland.nl. Inloop 10.00 uur, einde 11.30 uur.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Lansingerland – VluchtelingenWerk Lansingerland helpt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben om een nieuw leven op te bouwen in onze gemeente. Vluchtelingen worden anderhalf jaar begeleid door een vrijwilliger. In die tijd worden eerst praktische zaken geregeld, zoals aanvraag zorgverzekering, elektriciteit – gas en water, inschrijven bij school voor kinderen en bij een inburgeringcursus voor volwassenen. Dit gebeurt samen met de vluchteling. Daarna helpen de vrijwilligers de vluchtelingen te participeren en integreren in de samenleving via sport, vrijwilligerswerk of werk. Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger kan mailen naar Gayle Campbell via gcampbell@vluchtelingenwerk.nl of bel 010 – 5226651.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Humanitas Thuisadministratie helpt inwoners. Zij kunnen gebruik maken van de gratis hulpverlening van Humanitas Thuisadministratie. Zij bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Iedereen kan een beroep doen op de gemotiveerde, betrouwbare en goed getrainde vrijwilligers. Zij helpen op basis van gelijkwaardigheid de regie over het financiële leven (terug) te krijgen. De hulpverleners bieden aandacht, veiligheid, vertrouwen en een luisterend oor en geven praktische tips om weer positief en met zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan. Interesse? Bel of mail via 06 – 202 652 82 of ta.lansingerland@humanitas.nl. Meer informatie via www.humanitas.nl/lansingerland.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische activiteiten. Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, formulieren invullen, klussen in huis, de maaltijdservice en vervangende mantelzorg. Contact: Welzijn Lansingerland, tel. 010-522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl.

Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg geeft advies over hoe zij de zorg wellicht beter vol kunnen houden. Ook biedt men vervangende mantelzorg. Dit betekent dat mantelzorgers de zorg even aan een ander kunnen overdragen zodat zij ook tijd aan andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby’s kunnen besteden. Bij het tijdelijk overdragen van de zorg is het belangrijk dat degene voor wie men zorgt een prettige tijd heeft en dat men er op kan vertrouwen dat de verzorging goed wordt overgenomen. Een vaste vrijwilliger houdt de verzorgde gezelschap of onderneemt een activiteit waardoor mantelzorgers even tijd voor zichzelf hebben.
Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Kandidaten waterschapsverkiezing gezocht

Regio – AWP Delfland zoekt enthousiaste kandidaten die willen meepraten over water en hoosbuien in eigen leefomgeving. Volgend jaar zijn de waterschapsverkiezingen, tegelijk met de verkiezingen voor de provincie op 20 maart 2019. Delfland zoekt nú kandidaten, die op de kieslijst willen staan. En die na de verkiezingen willen meedenken en meepraten. De inschrijving sluit op 30 september en in oktober wordt de lijstvolgorde bepaald. Meer info via www.awp.nu. Voor geïnteresseerden worden introductiecursussen georganiseerd. Op 28 juni start de tweede introductiecursus van drie avonden ‘Actief voor het Waterschap’, over alle ins-and-outs van het waterschapswerk. De cursus wordt gegeven door ProDemos. Deelname is gratis. Direct aanmelden voor de cursus via loket@hhdelfland.nl. Meer informatie via h.middendorp@algemenewaterschapspartij.nl.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Klaverjassen KBO Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand weer twee klaverjasmiddagen, en …

Geef een reactie