maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Sport » 33ste Milispec Toernooi kent weer veel deelnemers

33ste Milispec Toernooi kent weer veel deelnemers

33ste Milispec Toernooi kent weer veel deelnemers

Berkel en Rodenrijs – Rond de tweehonderd deelnemers schreven zich dit jaar in voor het inmiddels voor de 33ste keer georganiseerde Milispec Toernooi. Met daarin badmintonners, spelend in vier verschillende niveaus: 1 (de landelijke top), 4, 6 en 8 in single, mix en dubbels. Bezoekers en medespelers konden genieten van goed en snel spel; met name de meerdere top 50 spelers lieten zien wat een snelle en enerverende sport het is.

Trees Borkus-Henskens

Zaterdag 2 en zondag 3 juni was de Oostmeerhal op sportpark Het Hoge Land het domein van de spelers en van de organisatoren van het Milispec Toernooi, met achter de tafel de wedstrijdleiding van Berkelse Badmintonvereniging PIP. De vereniging staat al jaren borg voor zowel een sportief als een goed georganiseerd toernooi waar spelers vanuit het hele land graag aan deelnemen.

Goed georganiseerd

Er werd in twee zalen gespeeld volgens een strak rooster, zodat er geen lege velden te zien waren. De organisatie draait al vele jaren soepel met een geoefend team. De bondsscheidsrechter Macare was eveneens weer van de partij; verplicht bij een toernooi waar ook spelers van niveau 1 zich melden. Ditmaal echter met een nieuwe (toernooi) voorzitter in de persoon van Mandy den Boer. Al vele jaren een bekend gezicht bij het Bleiswijkse Fly Over, maar nu ‘overgewaaid’ naar PIP. Van zowel PIP als Fly Over speelden diverse leden mee in het toernooi. Voor het eerst kon ook niveau 8 zich inschrijven. Die speelden in een poulesysteem mee, waardoor de belangstelling toenam; winnen betekende verder spelen en bij verliezen was het einde wedstrijd.

Snel

Met shuttlesnelheden tussen de 300 en 400 km/u waren veel wedstrijden schitterend om te volgen. Je weet eigenlijk pas wat een intensieve en snelle sport het badminton is als je eens een wedstrijd volgt. De spelers van Fly-Over wisten ditmaal niet tot de kwart- of halve- finales door te dringen. Wel zaten daar enkele PIP spelers bij. Vrouwen dubbel 8: 1. Esmee Hoogerbrugge + Eva van der Pol, Vrouwen dubbel 6: 2. Rachelle Mostert + Laura Smits, Mannen dubbel 6 2. Lucas Koot + Milan Koot (BC Asterix / BBV PIP), Vrouwen enkel 8 2. Eva van der Pol.

Loterij

Alle spelers werden tijdens de wedstrijden goed verzorgd. Er stonden bakken vol verse groente en fruit klaar voor de deelnemers en bovendien werd iedereen verrast met een heerlijke saté. De sfeer en de temperatuur waren goed en slechts een enkele speler moest opgeven vanwege een blessure.
Halverwege de zaterdag werd nog een korte pauze ingelast voor een loterij waar alle ingeschrevenen automatisch aan deelnamen. De hoofdprijs, getrokken door Sylvia van Gennep, medewerkster van hoofdsponsor Milespec, werd gewonnen door Wilco Hermus van het Bleiswijkse Fly Over. Hij ontving een waardecheque voor een weekend Landall Waterpark Veluwe in combinatie met een passepartout voor de finale van het Dutch Open Badminton in Almere.

Check Also

Korfbal

Bleiswijk – Korfbalvereniging Weidevogels heeft de uitwedstrijd op zaterdag 9 februari tegen Kinderdijk ruim verloren. …

Geef een reactie