maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Lezersschrijven » Beetje veel……

Beetje veel……

Wat een groot evenement in het Annie M.G. Schmidt park. Absoluut geweldig voor mensen die van (harde) muziek houden. Lansingerland bruist! Toch zet ik mijn vraagtekens bij de plaats en de duur van dit evenement. Niet iedereen houdt ervan uren (dagen) naar harde muziek te luisteren, dus het organiseren van en het vergunning verlenen aan een dergelijk evenement midden in een woonwijk, daar zet ik vraagtekens bij. Het gaat mij met name om de verstoring van de nachtrust (tot 0.00 uur). Wanneer ik dan ook nog om 7.00 gewekt wordt door vliegtuigen die om de 5 minuten opstijgen…… Ook op de plek waar ik wekelijks kom om de stilte te ervaren in de Groenzoom, werd ik verrast door flinke herrie vanaf de sportvelden. Geluidsoverlast brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Juist het cumulatieve effect van bovenstaande zaken is voor mij aanleiding ook eens in de pen te kruipen. Wanneer iedereen wat water bij de wijn doet (volume wat omlaag, wat eerder op de avond stoppen met het festival en/of verplaatsen naar buiten de bebouwde kom) komen we er wel. En Zestienhoven……..dat vraagt om een gezamenlijke aanpak en een lange adem.

Marieke Grijpink

Check Also

Hartelijk dank!

Veelal fiets ik met onze gehandicapte dochter van vrijdag t/m zondag door het recreatiegebied of …

Geef een reactie