maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Sport » Feestelijke opening van vernieuwde velden The Orioles

Feestelijke opening van vernieuwde velden The Orioles

Feestelijke opening van vernieuwde velden The Orioles

Bergschenhoek – Het was zondagmiddag gezellig druk op het terrein van honk- en softbalvereniging The Orioles aan het Sporthoekpark. Na een periode van keihard werken konden die middag de nieuwe velden officieel in gebruik genomen worden. Het werpen van de eerste bal – ingelast als officieel moment – werd bij Dames 1 verricht door Paul Bakker van De Ronde Tafel en bij Heren 1 door Gerard van Wel van sponsor Opel Orange Motors.

Trees Borkus-Henskens

The Orioles kreeg twee nieuwe velden en drainage, waarbij meteen de nieuwe eisen van de bond meegenomen konden worden. De velden werden iets kleiner en er omheen kwam een gravelbaan. Veilger voor de spelers, omdat die nu met name bij het achteruit lopen als er een bal gevangen kan gaan worden aan de andere ondergrond kunnen voelen dat ze het hek naderen. Ook de dugouts – door gemeente en club samen nieuw ontwikkeld – werden vervangen, evenals het hekwerk rondom. Genoeg reden dus voor een feestje en veel publiek op de tribunes bij beide wedstrijden. Met zowel Heren 1 als Dames 1 in de opbouwfase; allebei met een nieuw team en daarin slechts enkele spelers uit voorgaande jaren. Tevens goede Nederlandse trainers die ook de rest van de vereniging onder hun hoede hebben.

Dames 1

Voor de jonge Dames 1 softbalploeg, spelend in de eerste klasse, was de opdracht duidelijk: twee keer winnen van Gryphons om naar de promotiepoule te gaan. De eerste wedstrijd werd een eenvoudige overwinning. Startend werper Saskia Aschman werd gesteund door een sterk spelend veld. Pas in de vierde inning lukte het Gryphons om een hit te slaan en kwam er iemand op de honken. Deze ging vervolgens weer uit terwijl ze naar het tweede honk probeerde te stelen. In inning 5 werd de tweede hit geslagen, maar hierna volgden drie snelle uitjes. Aanvallende speelde The Orioles sterk: maar liefst 7 hits en 2 gestolen honken zorgden in 4 innings dat de wedstrijd was afgelopen: 8-0 winst The Orioles. De tweede wedstrijd werd een kopie van de eerste. Saskia Aschman gooide weer en haar veld steunde haar goed. Ook aanvallend liep het gesmeerd: 8 hits in 3 innings zorgde dat de wedstrijd nog eerder klaar was dan de vorige. Lisa Hoeverts was de grote vrouw met een twee en een drie honkslag. Chantal Brug sloeg twee (één) honkslagen en ook de rest van het team pakte hun hit mee.

Heren 1

Met wisselende resultaten staat honkbalteam Heren 1 van The Orioles in de middenmoot van de Overgangsklasse. In het weekend was Wassenaar de tegenstander: een rechtstreekse concurrent voor het halen van de promotiepoule. Zaterdag was de uitwedstrijd in Wassenaar. Orioles scoorde het eerste punt van de wedstrijd. In dezelfde inning maakte Wassenaar gelijk om in de tweede inning uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Deze score bleef lang op het bord staan: pas in de zesde inning kon Orioles dichterbij komen 4-3. Dit was het sein voor Wassenaar om een tandje bij te schakelen. Met agressief slagwerk en goed honklopen liepen de gastheren uit naar 10-3. Deze score kwam in de rest van wedstrijd niet meer in gevaar. Hoewel The Orioles evenveel hits hadden als de gastheren, was er toch verlies. De hoop was om zondag een andere wedstrijd aan het thuispubliek voor te schotelen. Met startend werper Kevin van den Berg lukte het Wassenaar niet om te scoren in de eerste twee inningen. Ook Orioles scoorde niet. In inning drie liepen de bezoekers uit naar 1-0, wat in inning drie werd verhoogd naar 4-0. In de gelijkmakende slagbeurt scoorde Orioles ook drie punten. Door honkslagen van Marwin Kleinmoedig, Jurnest Virginie en een drie honkslag van Roy Winkel deden The Orioles wat terug, maar Wassenaar scoorde nog in inning 5 en 6 en liep uit naar een 10-3 voorsprong. The Orioles verloor met 4-17. Hiermee wordt het behalen van de promotiepoule een lastige klus, maar geen onmogelijke. Volgende week wacht de dubbel tegen UVV.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.

Check Also

Berkel – HVC’10 haalt het einde niet

Berkel en Rodenrijs - De eerste confrontatie tussen Berkel en HVC '10 uit Hoek van Holland was in een 3-0 overwinning voor Berkel geëindigd. In de terugwedstrijd stond Berkel een kwartier voor tijd met 2-1 voor. Toen sloeg de vlam in de pan en bracht zelfs een ingelaste afkoelingsperiode van scheidsrechter Ernstjan van der Perk uit Leiden geen uitkomst, ondanks een drie kwartier onderhandelen Hierdoor krijgt deze wedstrijd nog een staartje van 16 minuten.

Geef een reactie