donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Met de Kidsrun sportief het nieuwe schooljaar in
Bergschenhoek - Het lijkt nog erg vroeg, maar volgens de organisatoren is het een prima idee om al voor de zomervakantie zowel ouders als kinderen attent te maken op een leuke en sportieve happening die aan het begin van het nieuwe schooljaar gepland staat maar waar men zich nu al op kan oriënteren of voor aanmelden: de Kidsrun van de Parkzoom-Lionsloop die voor het zesde achtereenvolgende jaar verlopen zal gaan worden. Dit jaar op zondag 7 oktober.

Met de Kidsrun sportief het nieuwe schooljaar in

Met de Kidsrun sportief het nieuwe schooljaar in

Bergschenhoek – Het lijkt nog erg vroeg, maar volgens de organisatoren is het een prima idee om al voor de zomervakantie zowel ouders als kinderen attent te maken op een leuke en sportieve happening die aan het begin van het nieuwe schooljaar gepland staat maar waar men zich nu al op kan oriënteren of voor aanmelden: de Kidsrun van de Parkzoom-Lionsloop die voor het zesde achtereenvolgende jaar verlopen zal gaan worden. Dit jaar op zondag 7 oktober.

Trees Borkus-Henskens

De Parkzoom-Lionsloop bestaat uit diverse onderdelen. Naast de Kidsrun kan worden ingeschreven voor de 5 kilometer en de kwart marathon van 10,5 kilometer. Aan de loop zit jaarlijks een goed doel verbonden. Ditmaal viel de keuze op speeltuin De Kievit die dit jaar het 65-jarig bestaan viert.

Alle basisscholen

Omdat de organisatie in een vroeg stadium bekendheid wil geven aan de loop ontvangen alle basisscholen in heel Lansingerland een uitnodiging om deel te nemen aan dit sportieve evenement. “Het is geen sponsorloop,” zo onderstreept de organisatie. “We vragen alleen inschrijfgeld en meedoen! Je hoeft dus niet met een lijst langs de deur om sponsoren te werven. Wel is het natuurlijk heel leuk als de scholen hun leerlingen enthousiast weten te maken voor deze loop voor het goede doel. Opgezet door gebruikers van het Gezondheidscentrum Parkzoom om iedereen uit te nodigen meer te bewegen en gezonder te leven.”

Goede doel

De Kievit is heel blij met de steun die zij zullen ontvangen. “Heel veel kinderen uit heel Lansingerland komen hier graag spelen en ravotten. Ook kinderen die inmiddels zelf ouder of grootouder zijn; de speeltuin is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip,” aldus de voorzitter. “Onderhouden door een grote groep vrijwilligers, maar soms is een speeltoestel versleten en aan vervanging toe. Zoals bijvoorbeeld het piratenschip Pinta dat gesloopt moest worden. We willen het graag vervangen door een nieuw speeltoestel waar zoveel mogelijk kinderen plezier aan kunnen beleven. De hulp van de Parkzoom-Lionsloop is daarbij heel welkom!”

Beloning

De groep van de basisschool die zich met de meeste kinderen aanmeldt verdient daarmee een gratis ‘beweegochtend of -middag’ in de speeltuin. “Dus loop voor het goede doel, maar ook voor jezelf om meer te bewegen en om er plezier in te hebben of te krijgen met elkaar.”
Uiteraard kunnen ook verenigingen zich aanmelden, evenals individuele lopers; hoe meer des te beter. Zie voor meer informatie: www.gcparkzoom.nl/parkzoomloop.

Check Also

Sterren gezocht voor talentenjacht

Bleiswijk - Theater 't Web start dit jaar met de DEB Challenge, De Bleiswijkse talentenjacht. Aanmelden voor deze jaarlijkse wedstrijd is mogelijk voor iedereen tussen de 8 en 80 jaar. Aanmelden kan vanaf heden tot 30 april 2019. De finale is op zaterdag 15 juni.

Geef een reactie