zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Vrijwilligers hoeven zich nooit te vervelen

Vrijwilligers hoeven zich nooit te vervelen

Vrijwilligers hoeven zich nooit te vervelen

Berkel en Rodenrijs – De oproep van Welzijn Lansingerland was duidelijk; de deur van Huize Sint Petrus stond zaterdagochtend wagenwijd open voor mensen met allerlei talenten.

Trees Borkus-Henskens

Welzijn Lansingerland organiseerde die ochtend een vrijwilligersmarkt om nieuwe vrijwilligers te werven onder het motto: Wij zijn de pioniers van Petrus en wij zoeken naar iedereen die zich hier wil komen inzetten samen met de bewoners.

Op zoek

“Wij zoeken een Keukenprins, een Crea Bea, een Handyman, een Maestro, een Hendrik Jan, een Picasso, Kletsmajoren en andere leuke mensen om ons actief te houden,” zo was de oproep van alle nieuwe bewoners die hun intrek nemen in een deel van Huize Sint Petrus. Zij willen graag kennis maken met de inwoners van Lansingerland om samen leuke dingen aan te pakken. Iedereen die zaterdag een kijkje kwam nemen kreeg informatie over de mogelijkheden, waarna een rondleiding volgde door het huis en een van de bewoners haar appartement liet bewonderen waar zij net haar intrek in had genomen.
Na de rondleiding konden de bezoekers een kijkje nemen in de centrale ruimte waar aan de wand mogelijkheden op papier waren gezet om als vrijwilliger uit te kiezen. Er was goede hoop dat een aantal belangstellenden daar wel iets van hun gading tussen zag; de bewoners hebben er in elk geval veel zin in aan de slag te gaan met elkaar en de nieuwe vrijwilligers.

Check Also

Beheerder De Leeuwerik gezocht

Welzijn Lansingerland is een organisatie waar vrijwilligers en beroepskrachten samen een breed diensten- en activiteitenaanbod …

Geef een reactie