zaterdag 22 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Vrijwilligers hoeven zich nooit te vervelen

Vrijwilligers hoeven zich nooit te vervelen

Vrijwilligers hoeven zich nooit te vervelen

Berkel en Rodenrijs – De oproep van Welzijn Lansingerland was duidelijk; de deur van Huize Sint Petrus stond zaterdagochtend wagenwijd open voor mensen met allerlei talenten.

Trees Borkus-Henskens

Welzijn Lansingerland organiseerde die ochtend een vrijwilligersmarkt om nieuwe vrijwilligers te werven onder het motto: Wij zijn de pioniers van Petrus en wij zoeken naar iedereen die zich hier wil komen inzetten samen met de bewoners.

Op zoek

“Wij zoeken een Keukenprins, een Crea Bea, een Handyman, een Maestro, een Hendrik Jan, een Picasso, Kletsmajoren en andere leuke mensen om ons actief te houden,” zo was de oproep van alle nieuwe bewoners die hun intrek nemen in een deel van Huize Sint Petrus. Zij willen graag kennis maken met de inwoners van Lansingerland om samen leuke dingen aan te pakken. Iedereen die zaterdag een kijkje kwam nemen kreeg informatie over de mogelijkheden, waarna een rondleiding volgde door het huis en een van de bewoners haar appartement liet bewonderen waar zij net haar intrek in had genomen.
Na de rondleiding konden de bezoekers een kijkje nemen in de centrale ruimte waar aan de wand mogelijkheden op papier waren gezet om als vrijwilliger uit te kiezen. Er was goede hoop dat een aantal belangstellenden daar wel iets van hun gading tussen zag; de bewoners hebben er in elk geval veel zin in aan de slag te gaan met elkaar en de nieuwe vrijwilligers.

Check Also

Clubdag voor de Fiat X1/9 Club begint bij de Belevenisboerderij

Berkel en Rodenrijs - De Clubdag van de Fiat X1/9 Club, de Italiaanse sportwagen van meer dan dertig jaar oud, ging zondag 9 september van start bij de Belevenisboerderij Schieveen aan de Oude Bovendijk in Berkel en Rodenrijs. De club bestaat uit in totaal 180 leden en in heel het land rijden nog rond de 200 geregistreerde auto’s van dit type rond.