maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Advertorial » Met Vaderdag naar buiten

Met Vaderdag naar buiten

Met Vaderdag naar buiten

Berkel en Rodenrijs – Of het nu gaat om een stuk vlees, om dagelijks broodbeleg of een smakelijke worst; Keurslager Lansingerland uit Berkel Centrum blijkt van alle markten thuis. Dat komt niet alleen door de jarenlange ervaring van de slagers Leon van Noordt Wieringa en Rex Barendregt, maar ook door het plezier waarmee ze werken en het advies en de ruime keuze die ze hun klanten te bieden hebben.

Trees Borkus-Henskens

Nu de dagen zonovergoten zijn is de barbecue meer dan populair. Laat de zon zich met Vaderdag zien, dan kan dat een bij uitstek geschikte dag worden om met elkaar de barbecue aan te steken. Maar wat leggen we erop en hoe bereiden we dat het lekkerste? Daar weten de beide slagers wel raad mee.
“Op dit moment is er veel vraag naar grote stukken vlees. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat veel koks op tv daar regelmatig en graag mee werken. Ribeye, Tomahawk Steak, Picanha dat perfect is om rosé te braden, maar ook Poulled Porc; varkensvlees aan een stuk. Zet de barbecue op 100 graden, doe de deksel erop en laat het tien uur garen. De verrassing is groot als de deksel opengaat, want je kunt het vlees zo uit elkaar trekken en er van smullen.
Steeds meer mensen kiezen voor buiten koken en er kan erg veel op de barbecue. “Gas, keramisch of op kolen die weer helemaal terug van weggeweest zijn; het kan allemaal. Daarbij is het wel van belang dat de temperatuur goed geregeld kan worden. “En je moet er de tijd voor nemen!” is de tip van de Keurslager.

Vaderdag

In veel gevallen nemen de mannen in het gezelschap de plek bij de barbecue in. Leuke geschenken voor Vaderdag zouden dan bijvoorbeeld kolen, een schort, kruiden of een kernthermometer kunnen zijn om er meteen mee aan de slag te gaan. De keurslager biedt een uitgebreide collectie aan kruiden en bovendien een goede kernthermometer die meteen resultaat oplevert. “De vraag naar barbecuevlees is de laatste weken groot, maar als het weer zo blijft verwachten we ook een piek rond Vaderdag; met de hele familie lekker naar buiten en de barbecue aan.”

Goud voor barbecueworst

Tijdens de jaarlijkse nationale product keuring van de Vereniging van Keurslagers is de zelfgemaakte barbecueworst van Keurslager Lansingerland voor het tweede achtereenvolgende jaar bekroond met goud. Gekeurd werd op zowel de geur als de kleur, de smaak en de samenstelling van de worst.
“We hebben onlangs nog een opfriscursus bij een worstmakerij gevolgd. Niet alleen om het worstmaken goed te kunnen blijven doen, maar tevens om van elkaar goede ideeën op te doen en serieus met ons vak bezig te zijn.”

Check Also

All You Need Is Love caravan in stormachtig Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - De echte liefde overwint de zwaarste stormen! Dat bleek ook zaterdagmiddag 9 februari rond en in de All You Need Is Love caravan die een plek had gevonden op het Westerwater in een winderig Berkel Centrum ter gelegenheid van de naderende Valentijnsdag.

Geef een reactie