zondag 24 juni 2018 | week 25
Home » Algemeen » Eerste elektrische bus rijdt op Rotterdam The Hague Airport

Eerste elektrische bus rijdt op Rotterdam The Hague Airport

Eerste elektrische bus rijdt op Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam – Op Rotterdam The Hague Airport, RTHA, rijdt sinds kort een elektrische bus rond. Deze bus brengt de passagiers van de terminal naar het vliegtuig of retour naar de aankomsthal. Ook tijdens rondleidingen en ontvangsten wordt deze bus ingezet.

Deze in eerste instantie ‘gewone’ bus is overgenomen van Schiphol en is naar ‘Rotterdams’ idee van medewerkers van het vliegveld omgebouwd tot een volledig elektrische bus. De bus is in zijn geheel gerestyled naar de normen van de nu. RTHA heeft het bedrijf Emoss uit Oosterhout gevraagd een speciale toolkit te ontwikkelen voor het ombouwen van dit type bussen. Het ombouwen wordt gedaan door firma van der Velde uit de Spaanse polder. Tussen Van der Velde en Emoss is hierdoor een mooi samenwerkingsverband ontstaan. Inmiddels zijn vier bussen overgenomen om allemaal tot elektrische bussen omgebouwd te worden. Op het vernieuwde platform komt een speciaal plein, waar de bussen opgeladen kunnen worden. Het streven is om vanwege milieu, innovatie en duurzaamheid, in de toekomst de meeste voertuigen op het luchthaventerrein elektrisch te laten rijden.

Check Also

Inloopavond ontwerpbestemmingsplan

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 4 juli organiseren wij in het gemeentehuis van Lansingerland …