dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Basisschool De Oosthoek zet zich in voor goede doel

Basisschool De Oosthoek zet zich in voor goede doel

Basisschool De Oosthoek zet zich in voor goede doel

Bleiswijk – De leerlingenraad van bs De Oosthoek heeft dit jaar unaniem gekozen om zich in te zetten voor Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Deze nieuwe organisatie faciliteert en organiseert kinderfeestjes voor kinderen die langdurig opgroeien in armoede. De hele school heeft zich achter dit voornemen geschaard. Zij zijn allen van mening dat een kind jarig moet kunnen zijn compleet met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas.

Marwa (leerling uit de raad): “Wij vinden het belangrijk dat elk kind een feestje kan geven, omdat je als kind gewoon heel erg gelukkig wordt van je eigen kinderfeestje. Dit is de reden dat wij zo hard werken om geld in te zamelen, misschien zijn er op onze school ook wel kinderen die zo’n superleuk feestje kunnen gebruiken.” Mieke Deiters van de stichting: “De samenwerking met deze school loopt geweldig. De leerlingen en het team zijn erg betrokken en ambitieus. De kinderen hebben een super drive, ze bruisen van de ideeën en krijgen de ruimte deze tot leven te blazen. Een totale win-win situatie. Leerzaam voor de kinderen en goed voor onze naamsbekendheid en financiële gezondheid. Wij steunen de kinderen waar we kunnen met materialen en overleg.”

De stichting wil graag via scholen de kinderen bereiken waar het om gaat. Jumbo in Bleiswijk steunt de actie. Tom Dame, bedrijfsleider lokale Jumbo: “Waar mogelijk dragen wij graag ons steentje bij aan lokale leefbaarheid. Dit project en de samenwerking met kinderen spreekt ons aan en steunen wij dan ook van harte.”
Via de facebookpagina van De Oosthoek worden diverse acties bekend gemaakt, zoals auto’s wassen, een Squishy verkoop op 11 juni en een High Tea feestje op maandag 18 juni. Voor de opbrengst kan ook een verdubbelaar worden ingezet. Meer informatie via info@uitgesteldekinderfeestjes.nl. Meer weten over de stichting neem dan een kijkje op www.uitgesteldekinderfeestjes.nl.

Check Also

Extra ritten buslijn 173 naar station

Lansingerland – Vanaf maandag 7 januari rijdt buslijn 173 ook in de avond en op …

Geef een reactie