zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Melanchthon Schiebroek vernieuwt gebouw én onderwijs
Rotterdam - Dinsdag 5 juni opende Melanchthon Schiebroek officieel de vernieuwde school. Niet alleen het hoofdgebouw van de school is gerenoveerd, ook het onderwijsconcept wordt vernieuwd, onder het motto ‘Kies voor geluk als je van geluk houdt!’ In het vernieuwde hoofdgebouw aan de Van Bijnkershoekweg zijn onder andere lichte klaslokalen, flexwerkplekken, een teken- en kunstatelier, een fotostudio en een auditorium te vinden.

Melanchthon Schiebroek vernieuwt gebouw én onderwijs

Melanchthon Schiebroek vernieuwt gebouw én onderwijs

Rotterdam – Dinsdag 5 juni opende Melanchthon Schiebroek officieel de vernieuwde school. Niet alleen het hoofdgebouw van de school is gerenoveerd, ook het onderwijsconcept wordt vernieuwd, onder het motto ‘Kies voor geluk als je van geluk houdt!’ In het vernieuwde hoofdgebouw aan de Van Bijnkershoekweg zijn onder andere lichte klaslokalen, flexwerkplekken, een teken- en kunstatelier, een fotostudio en een auditorium te vinden.

“Als leerlingen en docenten zich prettig voelen in een gebouw, kunnen zij beter leren en beter les geven”, zegt directeur Harald van Vugt. “We zijn er trots op dat leerlingen onze school gemiddeld een 8,8 geven voor hun geluk op onze school en dat houden we vast!” Ook het onderwijs van Melanchthon Schiebroek wordt vernieuwd. Vanaf volgend schooljaar vormen jong leiderschap, kunst en sport de rode draad in het brugklasprogramma van havo en vwo. Van Vugt: “Kunst en sport zorgen voor een goede fysieke en mentale balans. Kunst helpt om anders te kijken, je horizon te verbreden en je te verplaatsen in de ander. Bewegen komt je denken ten goede en zorgt voor betere resultaten. Wij geloven dat dit bijdraagt aan het geluk van jezelf en van anderen.”

Ter gelegenheid van de vernieuwde school heeft Melanchthon Schiebroek een speciaal geluksmagazine uitgegeven, in te zien via melanchthon.nl/schiebroek/downloads. Ook stonden afgelopen dinsdag drie bijzondere sprekers op het programma. Journalist Sander de Kramer vertelde over jong leiderschap en van betekenis zijn voor een ander, van Rotterdam tot Sierra Leone. Oud-leerling en zangeres Leonie Meijer gaf een miniconcert en vertelde hoe Melanchthon Schiebroek haar gevormd heeft. Oud-sportcoach Johan Wakkie gaf inzicht in de waarde van sport en voeding voor het jonge brein; onderwerpen die een vaste plek krijgen in het onderwijs op Melanchthon Schiebroek. Sinds kort prijkt ook een lange lijn met Oosterse gebedsvlaggen vol gelukwensen in het atrium van de school.

Check Also

Beheerder De Leeuwerik gezocht

Welzijn Lansingerland is een organisatie waar vrijwilligers en beroepskrachten samen een breed diensten- en activiteitenaanbod …

Geef een reactie