zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Sport » CVV Berkel Vrouwen promoveren naar de hoofdklasse
Berkel en Rodenrijs - De vrouwen van CVV Berkel maken de stap naar de hoofdklasse van het vrouwenvoetbal. Dit onder leiding van trainer Egmond Blinker die in zijn eerste seizoen op het Berkelse sportpark Het Hoge Land met zijn meiden tot deze prestatie kwam.

CVV Berkel Vrouwen promoveren naar de hoofdklasse

CVV Berkel Vrouwen promoveren naar de hoofdklasse

Berkel en Rodenrijs – De vrouwen van CVV Berkel maken de stap naar de hoofdklasse van het vrouwenvoetbal. Dit onder leiding van trainer Egmond Blinker die in zijn eerste seizoen op het Berkelse sportpark Het Hoge Land met zijn meiden tot deze prestatie kwam.

Rien Kuyvenhoven

Berkel en Rodenrijs – De vrouwen- en meisjestak werd in 1975 opgericht en zij timmeren al jaren aan de weg. De afgelopen jaren zijn er veel successen geboekt door meerdere teams, waarbij de kampioenschappen en bekerwinsten nog vers op het netvlies staan. Maar zaterdag 9 juni werd er historie geschreven in Lansingerland: geen enkel vrouwenteam is ooit doorgedrongen tot de Hoofdklasse.
Al met al is het een prachtig seizoen voor Berkel. Het hele seizoen werd gestreden om de bovenste plaatsen en menig tegenstander was onder de indruk van het spel van de Berkelse meiden. Het seizoen werd afgesloten met een geweldige apotheose; de nacompetitie spelen met als inzet promotie naar de Hoofdklasse.
Alleen dit is al een puike prestatie, maar speelsters en staf gingen voor meer. De Weide werd overtuigend verslagen en daarna was het wachten op het verlossende woord uit Zeist.

Aanpassen

Feest dus bij de Berkelse zaterdag voetbalsters waar bestuurslid en voorzitter van de damesafdeling Marinka van Dijk en Johan van Aalst als teammanager beide tevreden terug konden kijken naar het afgelopen seizoen waar het tweede team zich wist te handhaven in de tweede klasse.
“Het is een hele omschakeling geweest wat betreft het sportieve gedeelte” weet Marinka van Dijk. “Verleden jaar kon het team zich via de nacompetitie handhaven in de eerste klasse. Maar de passie en gedrevenheid dit seizoen, in vooral de tweede helft van de wedstrijden heeft zijn doel bereikt.”
Verder kijken naar de toekomst wil Van Dijk wel want volgens haar zal voetballen in de hoofdklasse voor Berkel niet te hoog gegrepen zijn. Van Dijk: “Voetballend moeten we het aan kunnen. En voor onze trainer Egmond Blinker is het geen onbekend niveau. Verder zal Ronald Lamens voetbal technische zaken bij het vrouwenvoetbal onder zijn hoede gaan nemen. het vrouwenvoetbal in Nederland zit in een flow en daar moeten we als Berkel van profiteren”.

Vertrouwen

“Ik had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat dit al dit seizoen zou gebeuren”, zegt Lisa Wijnen, aanvoerder van het team. “Door de saamhorigheid van het team hebben we ook lekker kunnen voetballen en in vergelijking met andere jaren het ook kunnen omzetten in punten.”
Op de vraag of zij bang is voor de hoofdklasse, antwoordt zij: “Nee, alleen nieuwsgierig en we hebben een trainer die het voetballen van Berkel op een hoger niveau heeft gebracht.”
“Het hele seizoen heb ik er vertrouwen in gehad dat dit kon gebeuren” zegt trainer Egmond Blinker. “In de voorbereiding zag ik dat het een sterk team was dat bereid was voor elkaar te werken. We hebben ook heel lang bovenaan gestaan maar door blessures ging het toen even wat minder. Dat we nu via de nacompetitie het nog hebben gehaald is prachtig.”

Check Also

Atletiek Trainingslopen Marathon Rotterdam

Bleiswijk – De Kieviten organiseert een drietal trainingslopen voor de Rotterdam Marathon op 7 april. …

Geef een reactie