donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Thomas Jansen gekwalificeerd voor EJK open water
Gravelines/Berkel en Rodenrijs - Thomas Jansen (net 17) is gekwalificeerd voor deelname aan het EJK Open water van 13 tot en met 15 juli in Malta. Afgelopen weekend heeft Thomas tijdens de Franse open water kampioenschappen in Gravelines veel indruk gemaakt. Op basis van zijn races daar is hij door de KNZB aangewezen om komende zomer Nederland te vertegenwoordigen in Malta. Voor zijn leeftijd wordt er bij dat toernooi gestreden in een race over 7,5 km.

Thomas Jansen gekwalificeerd voor EJK open water

Thomas Jansen gekwalificeerd voor EJK open water

Gravelines/Berkel en Rodenrijs – Thomas Jansen (net 17) is gekwalificeerd voor deelname aan het EJK Open water van 13 tot en met 15 juli in Malta. Afgelopen weekend heeft Thomas tijdens de Franse open water kampioenschappen in Gravelines veel indruk gemaakt. Op basis van zijn races daar is hij door de KNZB aangewezen om komende zomer Nederland te vertegenwoordigen in Malta. Voor zijn leeftijd wordt er bij dat toernooi gestreden in een race over 7,5 km.

Donderdag 31 mei ging de ‘Open Franse kampioenschappen open water’ in Gravelines van start. De Nederlandse ploeg die deelnam aan deze wedstrijd bestond o.a. uit Olympisch kampioenen Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal. Thomas ging van start op de 10 km en de 5 km. Omdat deze wedstrijd voor diverse landen als kwalificatiemoment gold voor EK en EJK, was er een groot en sterk deelnemersveld, waarin de jeugdzwemmers tegelijk startten met de senioren. In een veld van 115 deelnemers is het op diverse punten in het parcour dringen geblazen, waarbij het zwemmen tegen fysiek sterkere senioren een behoorlijke uitdaging is. Thomas had daar weinig moeite mee en zwom een zeer sterke race; hij voltooide de 10 km in 1 uur 48 en werd 5e van zijn leeftijdscategorie. Hij was maar liefst 15 minuten sneller dan vorig jaar op dezelfde locatie. Twee dagen later kwam hij in actie op de 5 km, waarop hij wederom een goede prestatie neerzette.

Spannende en drukke tijden

Qua timing paste het precies. De dag nadat Thomas, leerling van het Picasso Lyceum, zijn laatste eindexamen had gedaan, vertrok hij naar Frankrijk. Spannende en drukke tijden dus. In zijn eindexamenjaar heeft Thomas toch veel getraind. In de afgelopen meivakantie is hij twee weken op trainingstage geweest in Hongarije en heeft ook daar geleerd voor zijn examens.
Voor Thomas, zwemmend bij RTC-Den Haag, wordt dit de derde deelname aan het EJK open water. Twee jaar geleden zwom hij 5 km in Piombino, Italië en vorig jaar 7,5 km in Marseille, Frankrijk. De komende maand zal hij zich specifiek voorbereiden, met trainingen in Amsterdam en Amersfoort om op 10 juli vol vertrouwen af te kunnen reizen naar Malta. Maar eerst gaat hij nog deelnemen aan het NK jeugd en NK senioren.

Check Also

Schaatsen

Lansingerland – Afgelopen weekend mocht Faye van Duijvendijk meedoen aan het Nationaal Pupillen Toernooi in …

Geef een reactie