maandag 22 oktober 2018 | week 43
Home » Algemeen » PostNL past netwerk brievenbussen aan
Den Haag - PostNL past vanaf eind juni in gemeente Lansingerland het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat er in Nederland steeds minder post verstuurd wordt. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

PostNL past netwerk brievenbussen aan

PostNL past netwerk brievenbussen aan

Den Haag – PostNL past vanaf eind juni in gemeente Lansingerland het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat er in Nederland steeds minder post verstuurd wordt. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.
In de gemeente Lansingerland blijven 39 brievenbussen staan en verdwijnen er 17.
De aanpassingen zullen begin augustus gerealiseerd zijn. Meer informatie is te vinden op postnl.nl/brievenbus.

Check Also

Franse avond in theater ’t Web met film en muziek

Bleiswijk - Zaterdagavond 3 november heerst er een Franse sfeer in Theater 't Web. Dan wordt in het kader van 'Film Plus' de filmhuisklassieker Amélie (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain) vertoond. Voor en na de film is er een optreden van chansonnière Diana van der Bent.

Geef een reactie