zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Bewoners villa’s De Tuinen naar Blijdorp

Bewoners villa’s De Tuinen naar Blijdorp

Bewoners villa’s De Tuinen naar Blijdorp

Bleiswijk – In de vroege uurtjes van woensdag 30 mei vertrokken vier bussen met rolstoelvervoer vanaf woonzorgcentrum De Tuinen naar Diergaarde Blijdorp. Met inzet van verzorgsters en vrijwilligers brachten bewoners van een drietal villa’s van De Tuinen de Rotterdamse dierentuin.

Anders dan twee jaar geleden toen het koud en miezerig was, waren de weergoden dit keer beter geluimd en onder een stralende hemel kwam het gezelschap bij de Diergaarde aan.
Voor elke bewoner met dementie was een familielid, verzorgster of vrijwilliger aanwezig om de rolstoelen tussen de verschillende dierenverblijven te loodsen. De dochter van een van de familieleden was plots ziek geworden waardoor de stoet nog een aparte dimensie kreeg door de aanwezigheid van haar baby.
Veel bewoonsters genoten duidelijk van het uitje. Omdat het behoorlijk warm was, droegen alle bewoners een zonnehoed, wat een extra oriëntaals cachet aan de stoet van bijna 20 rolstoelen gaf. Rond de middag werd in het restaurant halt gehouden voor de lunch en de persoonlijke verzorging van de bewoners. Na een ruime pauze ging de tocht verder via het Oceanium waar iedereen ogen te kort kwam, om alle vissen en schildpadden te kunnen volgen.
De vrolijke gezichten van de bewoners, maar zeker ook van de begeleiding, lieten zien welke fijne dag men beleefd had. Extra dank gaat uit naar de fantastische organisatie en alle verzorgsters en vrijwilligers.

Check Also

Beheerder De Leeuwerik gezocht

Welzijn Lansingerland is een organisatie waar vrijwilligers en beroepskrachten samen een breed diensten- en activiteitenaanbod …

Geef een reactie