zaterdag 20 oktober 2018 | week 42
Home » Lezersschrijven » Optreden kamerkoor

Optreden kamerkoor

Zaterdag 26 mei concerteerde Kamerkoor Carajillo in de Dorpskerk van Bleiswijk. Dit optreden werd in de Heraut van woensdag 30 mei gerecenseerd. Daarbij werd een opmerking gemaakt over het zingen van het lied ‘’If Ye Love Me’’ van Philip Stopford uit 2004 . In tegenstelling tot de bekende versie van Thomas Tallis uit 1565 , is Stopford’s toonzetting een voorbeeld van modern koorrepertoire, waarbij gebruik wordt gemaakt van dissonante harmonieën. Componisten als Arvo Pärt, Ola Gjeilo, Pärt Uusberg , Morten Laurindsen, bedienen zich vaak van hetzelfde muzikale idioom, waarbij complexe accoorden en clusters niet geschuwd worden.
Het kan zijn dat het publiek deze muzikale taal hoort als onzuiver, omdat er veel spanning tussen tonen ontstaat. Niet is echter minder waar. Eenmaal gewend aan muziek van bovengenoemde componisten leidt tot acceptatie van complex notenmateriaal dat wordt omgezet in spannende koorklanken.

Jos Vlietstra

Check Also

Zonnebloem bedankt!

Op dinsdag 25 september organiseerde de Zonnebloem weer een middag voor ouderen en gehandicapten in …

Geef een reactie