donderdag 15 november 2018 | week 46
Home » fbpost » Vier karatetoppers uit één familie maken van de trainer een trots man

Vier karatetoppers uit één familie maken van de trainer een trots man

Vier karatetoppers uit één familie maken van de trainer een trots man

Bergschenhoek – Vier kinderen uit één gezin zullen ze in België niet snel vergeten. De familie Landveld was vorige maand met Dojo Sidney Kai uit Lansingerland present tijdens de Open Belgische Kampioenschappen in Beerse. ‘De Beker der Kempen’ is een van de grootste internationale karate toernooien met 352 vechters van 52 dojo’s uit zeven landen die met elkaar de strijd aan gingen op de mat in de verschillende klassen.

Trees Borkus-Henskens

Vader Glenn Landveld was in zijn jongere jaren zelf een verdienstelijk vechter. Hij stond op de Nederlandse ranglijst op een zesde plek van kickboksers. Zijn kinderen lijken in zijn voetsporen te volgen, want inmiddels krijgen Elijah (13), Jonathan (10), Mishael (9) en Blessing (8) twee maal in de week karatetrainingen bij Dojo Sidney Kai onder leiding van instructeur Remi da Silva Oliveira, 5e dan en 7-voudig ongeslagen Nederlands Kampioen. Maar ook vader Glenn traint veel met zijn kinderen thuis.
Dojo Sidney Kai Kyokushin-kai Karate is een sportschool voor karate beoefenaars waar nog steeds het echte kyokushin karate van grootmeester Mas Oyama wordt gegeven. Dojo Sidneykai is een karateschool waar discipline en respect begint waar anderen stoppen. Regelmatig wordt deelgenomen aan wedstrijden, maar Remi bepaalt altijd vooraf of een of meerdere van zijn leerlingen er aan toe zijn om deel te gaan nemen. “Want daar moet flink voor worden getraind en de leerlingen moeten het zelf leuk vinden.”
Tijdens ‘De Beker der Kempen’ waren het harde full contact all style karatewedstrijden waaraan karate, kempo en taekwondo vechters meededen. Met het team uit Lansingerland werd een mooi aantal bekers gewonnen. Hierbij leverde de familie Landveld uit Bergschenhoek een uitzonderlijke prestatie met vier podiumplaatsen in verschillende categorieën (indeling naar zowel leeftijd als gewicht). Elijah eindigde in zijn categorie op een derde plaats, Jonathan werd tweede. Mishael en zusje Blessing werden kampioen met een eerste plaats.

Keuze

De kinderen hebben een goede conditie en zowel de 13-jarige Elijah en broertje Mishael voetballen ook bij CVV Berkel. Bovendien zijn beiden gescout en trainen ze momenteel ook bij Sparta. “Ze zullen misschien in de toekomst een keuze moeten gaan maken, maar zolang het op school goed gaat en ze er plezier in blijven houden kunnen ze zo doorgaan,” aldus vader Glenn.
Na de zomer wacht weer een grote wedstrijd in Duitsland, maar nu al werden de vijf leden van de familie Landveld vanwege hun bijzondere prestatie uitgenodigd voor een bezoekje aan wethouder Ankie van Tatenhove die hen met de trainers Remi en zijn assistent John Meijer ontving in het gemeentehuis en daar onder het genot van een mooie taart en limonade alles wilde weten over de sport en de prestaties.

Check Also

Het Lansingerlands Initiatief: Kom maar op met uw beste idee!

Lansingerland - Na een succesvolle serie initiatieven die vorig jaar werden ingediend, is het nu hoog tijd om met nieuwe ideeën te komen om uw woonomgeving nog mooier, gezelliger, socialer, duurzamer of groener te maken. We spraken bij de aftrap van een nieuwe ronde van het Lansingerlands Initiatief met de vertegenwoordigers van het college en de raad, de ambtelijke ondersteuning en twee initiatiefnemers van het afgelopen jaar.

Geef een reactie