zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Prikbord » PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Klaverjassen KBO

Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert in de maand juni weer twee klaverjasmiddagen, en wel op 8 en 22 juni. Aanvang 13.30 uur in het tuinpaviljoen van Huize St. Petrus.

Rommelmarkt in de Naeldhorst

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 9 juni wordt in de hal en het atrium van de Naeldhorst een rommelmarkt gehouden. Tijd: 10.00 – 14.00 uur. Adres: Van Naeldwijcklaan te Berkel en Rodenrijs. De opbrengst komt geheel ten goede aan de activiteitenclub van de Naeldhorst.

Cantatedienst in Dorpskerk

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 10 juni zal voor de derde keer een Cantatedienst worden gehouden in de Dorpskerk. Tijdens deze dienst zullen het Rotterdams Barok Ensemble, het ABC orkest o.l.v. Benjamin Bakker, met Arjan Breukhoven aan het orgel, en de sopraan Wendy Roobol, alt Lucy Tromp en de bas Benjamin Bakker, de Cantate 187 ‘Er wartet alles auf dich’ van Johann Sebastian Bach uitvoeren. Ds. G. Stougie verzorgt de meditatie. Aanvang 19.00 uur. Vanwege verwachte drukte wordt men geadviseerd ruim van tevoren aanwezig te zijn. De toegang is vrij. Wel is er een collecte ter bestrijding van de kosten van deze dienst.

Sponsorklaverjassen Huize Petrus

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 12 juni is er weer een sponsorklaverjasavond in Huize St. Petrus, waarvan de opbrengst gebruikt zal worden voor renovatie van het tuinpaviljoen van Huize St. Petrus. De avond begint om 20.00 uur in de koffiezaal en vanaf 19.30 staat de koffie klaar.

Wandelen in de Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – Voor wandelliefhebbers worden komende maanden wandelingen georganiseerd die vertrekken vanaf Tuinderij de Groenzoom, Stropersweg 1 (zijweg Past. Verburgweg) te Berkel en Rodenrijs. Irmgard Bakker wandelt twee keer per maand op woensdag, vertrektijd 14.00 uur. Het gaat altijd door, ook bij slecht weer. Data: 13 en 27 juni, 11 en 25 juli, 8 en 22 augustus en 12 en 26 september. Uiterlijk dinsdag voor de wandeling opgeven. Hanneke Noort organiseert een iets actievere wandeling van 5 km (duur ca. een uur) op donderdag 21 juni, start 14.00 uur. Aanmelden: 06 – 19000157.

Wandelexcursie de Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 13 juni kunnen belangstellenden weer deelnemen aan een wandelexcursie in de Groenzoom. Beheerder Cor Noorman begeleidt de excursie en vertelt over de planten en dieren die men in dit jaargetijde tegenkomt in het natuurgebied. Onder meer dagvlinders en diverse (bestuivende) insecten laten zich in het gebied zien. Er wordt één wandeling georganiseerd om 15.00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk twee dagen voor aanvang via beheer@degroenzoom.nl.

Computer- en Tablet Café

Berkel en Rodenrijs – Heeft u ook weleens vragen over uw Windows computer? Bent u al een iPad of Android gebruiker. Iedereen met interesse in computers en tablets is welkom bij het Computer- en Tablet Café in het gezellige leescafé in Bibliotheek Oostland (vestiging Berkel en Rodenrijs). Er zijn vrijwilligers van het SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer de bezoekers van het café er met elkaar niet uitkomen. Het Computer- en Tablet Café is deze maand open op donderdag 14 en 28 juni van 13.30 – 15.30 uur. Toegang is gratis.

Bingo in Wel-Kom!

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 15 juni is er op de locatie van Welzijn Lansingerland: Wel-Kom!, ds van Koetsveldstraat 3, een gezellige bingomiddag. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur. De kosten voor de bingo bedragen € 3,50. Vooraf aanmelden bij Wel-Kom!. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met Welzijn Lansingerland (op werkdagen van 9.00-17.00 uur) bereiken via tel. 010-5225545 of mailen via info@swsl.nl. Meer informatie is te vinden op www.welzijnlansingerland.nl.

Open maaltijd De Bron

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 15 juni om 18.00 uur wordt voor de derde keer in de huiskamer van de Bron een open maaltijd gehouden. De kerk is te vinden aan de Rodenrijseweg 97. Belangstellenden zijn van harte welkom voor dit keer een Aziatische maaltijd met rijst of bami, ook vegetarisch. Aanmelden kan door een mail te sturen naar openmaaltijd@gkvdebron.nl of te bellen met 06 – 2348 0731. Mee-eten is gratis.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Klaverjassen KBO Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand weer twee klaverjasmiddagen, en …

Geef een reactie