donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Lezersschrijven » Geniet u ook zo van het mooie weer?

Geniet u ook zo van het mooie weer?

Of blijft u binnen zitten vanwege de herrie? Zo begint de ingezonden brief over Herrie HSL. Wij hebben geen overlast van de HSL, maar zitten wel regelmatig met het mooie warme weer binnen. De oorzaak is de houtstook van de buren. Zij warmen het water van de jacuzzi op met een houtgestookte “hot tube”. Soort kachel met een pijpje waar ongefilterde rook uitkomt. Het pijpje komt een kleine twee meter boven de garage uit. De rook kan niet weg want achter onze huizen staan hoge populieren vol in het blad. De rook zoekt een uitweg, blijft wat draaien en verspreidt zich. Ja bij ons achter. De rook blijft hangen onder onze veranda. Ook al is het geen dagelijkse overlast, wij willen ook gewoon buiten genieten van het mooie weer. En nog liever gezond blijven. Want t.g.v. van de giftige rook die vrijkomt bij houtverbranding krijg ik ernstige luchtweg problemen. Praten heeft tot nu toe niets opgeleverd, alleen maar irritatie. De buren vinden dat zij dit recht hebben. Maar in de wet staat ook: “Ieder mens heeft recht op schone lucht”. Hout verbranden geeft veel overlast en is een zware belasting voor het milieu. Helaas is er geen wet die dat verbiedt. Dus de gemeente kan geen actie ondernemen. Politiek wordt wakker en maak een wet die de mens en het milieu spaart. Mede aardbewoners STOP met de zogenaamde gezellige vuurkorven en open vuren, geen houtverbranding meer. Oproep aan het nieuwe gemeentebestuur pak dit probleem aan! Hout is er om meubels etc. van te maken of geef het terug aan de natuur. Op de volgende sites staat voldoende informatie over de schadelijke gevolgen van mijn onderwerp: www.longfonds.nl; https://houtrookvrij.nl/; https://houtrook.nl/petitie-houtrook/#comment-2077

Joop en Anne-Mieke van der Burg-in ’t Veen
Bergschenhoek

Check Also

Briefjesmuur

Tijdens een reis door Zweden zag ik in Stockholm in een kerk een wand waar …

Geef een reactie