maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Nieuws » Kerkgangers vinden tijdelijk onderdak in ‘De Uitwijk’

Kerkgangers vinden tijdelijk onderdak in ‘De Uitwijk’

Kerkgangers vinden tijdelijk onderdak in ‘De Uitwijk’

Bergschenhoek – Met ruim 500 kerkgangers beleefden de leden van de NH kerk van Bergschenhoek zondag 27 mei een bijzondere dienst. Niet in hun eigen kerk in het centrum van Bergschenhoek, maar in een tijdelijke behuizing; in een loods van loonbedrijf Van der Spek aan de Schiebroekseweg. Die kreeg als tijdelijke naam ‘De Uitwijk’.

Trees Borkus-Henskens

De kerk zal enkele weken gesloten blijven voor het kerkelijk werk, maar stilzitten is er niet bij, want de Hoekse kerk wordt intern verbouwd. Tussen dinsdag 22 mei en vrijdag 6 juli wordt de begane grond van het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente Bergschenhoek onder handen genomen en van de vloer tot en met het plafond vernieuwd. De tegelvloer wordt vervangen, de plafonds en alle verlichting vernieuwd, de geluidsinstallatie geheel aangepast aan deze tijd, er wordt geverfd, de keuken opgeknapt, een nieuwe preekstoel gemaakt en nog veel meer. De hele verbouwing wordt gecoördineerd door de stuurgroep voor het interieurplan, waarin leden van de gemeente de taken verdelen.

Strakke planning

Tijdens de verbouwing mogen de leden op de zes zondagen voor de kerkdiensten gebruik maken van de bedrijfshal in het bedrijfspand aan de Schiebroekseweg 20 in Bergschenhoek. In de grote bedrijfshal op de begane grond komt die zes zondagen een volledige kerkzaalopstelling. Zowel voor de ontmanteling van het kerkgebouw als de verhuizing naar en de wekelijkse op- en afbouw in ‘De Uitwijk’ werd een strakke planning opgesteld.
Sander Verloop, lid van de stuurgroep, vertelt hierover: “Dinsdag 22 mei gingen ‘s avonds de stoelen en meubilair op transport naar de Schiebroekseweg. Vervolgens kon het sloopwerk beginnen ter voorbereiding op de start van de verbouwing door de professionele bedrijven. Alles verliep zo soepel dat we sneller klaar waren dan gepland.”
Maandag 28 mei t/m vrijdag 29 juni vinden alle werkzaamheden plaats in de kerk en zal de hele begane grond van de kerk in het teken van de verbouwing staan; daar kunnen geen andere activiteiten plaats vinden. “Als alles volgens planning verloopt zal op zondag 1 juli weer een kerkdienst in het verbouwde kerkgebouw plaats kunnen vinden. De officiële opening zal aan het begin van het nieuwe seizoen zijn; bij de ‘opening winterwerk’ en ‘kerkproeverij’ op zondag 16 september.”

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie