zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » Labyrint nodigt al eeuwen uit in rust op pad te gaan

Labyrint nodigt al eeuwen uit in rust op pad te gaan

Een eeuwenoud symbool in een jonge gemeente

Labyrint nodigt al eeuwen uit in rust op pad te gaan

Berkel en Rodenrijs – In aanwezigheid van een groot aantal belangstellenden werd zaterdagochtend 26 mei het labyrint in het Annie M.G. Schmidtpark feestelijk geopend. Terzijde gestaan door initiatiefnemer Koos Zijlstra en zijn ‘rechterhanden’ Aad Barnhoorn en John Luyt werd burgemeester Pieter van de Stadt uitgenodigd het lint voor het labyrint door te knippen. Vervolgens mocht de dansgroep van Gymspot het labyrint als eerste verkennen.

Trees Borkus-Henskens

“Het kan geen toeval zijn dat vandaag de laatste dag is van de jaarlijkse landelijke Annie M.G. Schmidtweek en wij hier rond een nieuw aangelegd labyrint in het park staan dat haar naam draagt,” heette Koos de aanwezigen welkom.

Ontstaan

Het idee ontstond tijdens een gesprek dat Koos jaren geleden voerde met Simon de Buck, werkzaam bij de gemeente. De gemeente leek open te staan voor een plek in het bedrijvige park waar een rustplek gerealiseerd zou worden om te mediteren. Het plan leek echter geen kans van slagen en net toen Koos de plannen bijna had opgegeven bracht dominee Antoinette van der Wel van De Ark hem tot andere gedachte. Zij mobiliseerde John en Aad, elk met een eigen praktisch inzicht en zakelijke instelling. Nadat een presentatie van Koos over zijn burgerinitiatief werd beloond met een bedrag van 7000 euro werden de mouwen opgestroopt. Er stond hen nog flink wat werk te wachten, want naast realisatie van het labyrint ontbrak er ook nog 10.000 euro om het goed aan te kunnen leggen.
De ‘doolhof’ waarin het drietal leek te verstrikken eindigde tenslotte zaterdag in de opening van een fraai labyrint! Tegenover de noordelijke ingang van De Tuin van Floddertje, ter hoogte van het Kwelderplantsoen en vrij toegankelijk voor iedereen. Met daarbij een bord met enige uitleg over het labyrint. Met als motto ‘Geef Lansingerlanders, jong en oud, te denken’.

Check Also

Gespot!

Lansingerland – Deze winter heeft Rixte Boskma veel bezoek van vogels in de tuin, vooral …

Geef een reactie