dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » BVCB heeft eindelijk fel begeerde promotie te pakken

BVCB heeft eindelijk fel begeerde promotie te pakken

Nick Walbeek met twee doelpunten man van de wedstrijd

BVCB heeft eindelijk fel begeerde promotie te pakken

Bergschenhoek – Vier jaar zwoegen en zweten. Jarenlang genoemd als de best voetballende ploeg in de afdeling. Steeds was er weer een ploeg die het net even iets beter deed. Maar zaterdag mochten de Bergschenhoekse voetballers zich eindelijk laten bejubelen door een uitzinnige aanhang. Twee doelpunten van Nick Walbeek hield BVCB tegen Neptunus/Schiebroek aan de gunstige kant van de score, 2-0. Dit na een seizoen dat minder fraai begon maar uiteindelijk toch de hoofdprijs bracht, promotie naar de eerste klasse.

Rien Kuyvenhoven

Het seizoen begon rommelig. Trainer Melvin Boel kreeg een aanbieding van Feyenoord als jeugdtrainer en het contract van Boel had een ontsnappingsclausule. De zoektocht naar een opvolger duurde niet lang. Jan Everse, al eens eerder werkzaam bij de jeugd van BVCB, werd bereid gevonden het voor een jaar te doen. Gepokt en gemazeld in het profvoetbal en bij de hoog spelende amateurclubs werd het voor BVCB toch een matige start. De punten bleven uit en het is geen geheim dat er gemord werd want de plannen waren er om nu eens echt voor de titel te gaan. Het verging de club moeizaam de eerste competitiehelft. Koploper Hellevoetsluis had zelfs tijdens de winterstop tien punten voorsprong op BVCB en de kansen leken weer voor een jaar naar het rijk der fabelen te worden verwezen. Echter de ommekeer kwam en de reeks goede wedstrijden die volgden na de valse start bracht de ploeg van trainer Jan Everse een periodetitel. De halve winst was er. Een onthutsende nederlaag bij CWO leek roet in het eten te gooien. Maar de dip was van heel korte (één wedstrijd) duur en de ploeg hervond zich met zaterdag de apotheose tegen Neptunus/Schiebroek.

Ingestudeerd

De wedstrijd zaterdag was eigenlijk niet om aan te zien. BVCB had de eerste helft de overhand en Neptunus/Schiebroek zette in de tweede helft de thuisclub met de rug tegen de muur.
De voorsprong die BVCB nam, was er één die door Nick Walbeek aan zijn trainer Jan Everse werd opgedragen. De kleine van oorsprong middenvelder die de laatste weken als aanspeelpunt in de aanval fungeerde, mocht op links een vrije trap nemen die zonder door iemand te zijn aangeraakt achter doelman Angelo Spanjaart verdween. “Van de week ingestudeerd op de training”, was Walbeek’s commentaar na afloop. “Ik moet hem dan ook aan de trainer opdragen.”
De voorsprong van BVCB mag gezien het spelbeeld van de eerste vijfenveertig minuten verdiend genoemd worden. In de tweede helft zouden de rollen omgedraaid zijn. De Rotterdammers wilden het feestje op De Sporthoek wel verstoren. Er waren protesten over een strafschop voor de gasten. Maar de goed leidende arbiter Van Lith uit Vlaardingen zag hierin niets voor de gelijkmaker.
BVCB was zichzelf niet meer deze tweede helft. De eerste doelpoging kwam op naam van Walbeek als voorbode op het doelpunt waarmee hij uiteindelijk de wedstrijd op slot zou gooien. De uitbraak van Rob Rutten werd op een fraaie wijze door het tweetal voltooid met het tweede doelpunt toen Nick Walbeek op maat werd bediend, 2-0.

Feest

En daar was uiteindelijk het met echt vuurwerk beantwoorde eindsignaal waar middenvelder Roy Eekman, leeg gespeeld en vervangen, zo van genoot. Na jaren tegen promotie aanhikken liet hij de woorden “eindelijk, eindelijk” uit zijn mond komen. Over het matige spel van vooral de tweede helft wist de routinier te melden: “Heb jij wel eens een goede finalewedstrijd gezien? Vandaag was alleen het resultaat belangrijk”.
Veel belangstelling ging natuurlijk uit naar de man die deze wedstrijd met recht zijn voeten liet spreken, Nick Walbeek. “Ja, het is heerlijk om in zo’n wedstrijd twee doelpunten te maken”, wist hij met een een brede glimlach te melden. “We zijn de laatste wedstrijden iets anders gaan spelen. Ik ben wat naar voren geschoven, naast mijn maatje Rob Rutten. Ja, hij is in het veld mijn maatje, jammer dat hij naar Nootdorp gaat. Dit kampioenschap is natuurlijk echt verdiend. Natuurlijk was de start niet veelbelovend. Maar de laatste tijd ging het goed. Vergeet niet de grote achterstand tijdens de winterstop. En nu mag ik zeker ook wel even gaan feesten?”
Het ‘Jantje bedankt’ klonk na afloop luidkeels uit zowel de monden van spelers als aanhang van de Bergschenhoekse vereniging. Doelman Wesley van der Molen, volgend seizoen doelman bij Xerxes/DZB met nog drie teamgenoten, kon eveneens zijn geluk niet op. “Een heel mooi afscheid. Die 1-0 was overigens maar mager. De 2-0 een bevrijding.” De medailles, uitgereikt door de heer Van de Meijden van de KNVB, hingen trots bij de spelers om hun nek.
Met de komst van deze official waren tevens de vraagtekens verdwenen over een eventueel protest van Hellevoetsluis. BVCB-voorzitter Andy Bezem: ” We hebben natuurlijk hierover contact gehad met de KNVB. Het is in augustus gecommuniceerd naar de clubs. Noem het maar een beetje de druk opvoeren namens Hellevoetsluis.”

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie