donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Sisters to the top van de Alpe d´Huez

Sisters to the top van de Alpe d´Huez

Sisters to the top van de Alpe d´Huez

Bleiswijk – ‘Opgeven is geen optie’ is het motto van de Alpe d’HuZes. Deelnemers proberen hardlopend, wandelend of fietsend op één dag tot maximaal zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund. Conny Rensman (57) uit Bleiswijk doet samen met haar zussen Jenny Peters (55) en Marijke van Rijn (50) voor de tweede keer mee, als team ‘Sisters to the top’.

Marianne Karsemeijer

“De eerste keer dat wij meededen was in 2015”, vertelt Conny. “Dit was naar aanleiding van het overlijden van onze vader. Hij is overleden aan darmkanker en bovendien werd er bij mij in 2014 borstkanker geconstateerd. We zijn toen twee keer wandelend de berg opgegaan en hebben ruim € 9.000,- opgehaald. Onze moeder is in december 2016 helaas ook overleden aan darmkanker. Daarom willen we dit jaar weer meedoen. Gelukkig gaat het met mij nu goed. Onze uitdaging is om deze keer drie maal wandelend omhoog te gaan en € 10.000,- op te halen.”
De zussen zijn hard bezig om het beoogde bedrag bij elkaar te krijgen. Momenteel zitten ze op ongeveer € 9.600,-. Het geld wordt bijeengebracht door donaties van familie, vrienden, werkgevers en zakelijke relaties. Verder hebben de zussen drie keer op een rommelmarkt gestaan om spullen te verkopen en hebben ze twee keer een wandeling georganiseerd waarvan een keer in Bleiswijk. Jenny en Marijke hebben een statiegeldactie georganiseerd in Velp en Leiderdorp en bij de Albert Heijn in Bleiswijk kunnen de klanten van 14 mei tot en met 2 juni hun statiegeldbonnen doneren voor deze actie. De zussen proberen zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Regelmatig oefenen ze bij de skiberg of in de duinen. “De afstand is geen probleem”, zegt Conny. “We lopen hier ook vaak, maar het klimmen is wel een uitdaging.”

Saamhorigheid

De Alpe d’HuZes vindt dit jaar plaats op 7 juni. Voorafgaand aan deze dag gaan op 6 juni alle vrijwilligers gezamenlijk in één klim naar boven. Dit wordt de Alpe d’HuZus genoemd. Op 7 juni starten de ongeveer 4.500 deelnemers om 04.30 uur. Zij hebben tot 20.00 uur de tijd om hardlopend, wandelend of fietsend zo vaak mogelijk omhoog de berg op te gaan, tot een maximum van zes keer. De start is beneden in het dorp en het is een klim van 14 km omhoog. “De sfeer tijdens het evenement is heel bijzonder”, zegt Conny. “De deelnemers hebben allemaal iemand aan kanker verloren of hebben zelf kanker. Er heerst een ontzettende saamhorigheid.”
Sinds de start in 2006 is er al € 130.000.000,- opgehaald. Dit geld wordt volledig besteed aan onderzoek naar kanker. In samenwerking met de Kanker Stichting wordt bepaald welke onderzoeken gesteund worden. Belangrijk uitgangspunt van de Stichting Alpe d’HuZes is dat zij absoluut zuiver en integer handelen met betrekking tot de grote verantwoordelijkheid die ze hebben ten aanzien van kankerpatiënten en sponsoren. Er blijft geen geld aan de strijkstok hangen. Deelnemers betalen inschrijfgeld en de vrijwilligers zetten zich kosteloos in.
De zussen zijn te volgen via Facebook @sisterstothop en de actiepagina https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/sisterstothetop.

Check Also

Vrijwilliger Palliatieve thuiszorg

Lansingerland – Welzijn Lansingerland zoekt nieuwe vrijwilligers voor de terminale thuiszorg. Steeds meer mensen willen …

Geef een reactie