zaterdag 20 oktober 2018 | week 42
Home » fbpost » Roparun-team Geen Getrut loopt ruim 17.000 euro bij elkaar

Roparun-team Geen Getrut loopt ruim 17.000 euro bij elkaar

Roparun-team Geen Getrut loopt ruim 17.000 euro bij elkaar

Lansingerland – De RopaRun zit er weer op. Tijdens het Pinksterweekend liepen ruim 300 teams van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker. Team Geen Getrut, met als captain Tarik Fawzi uit Berkel en Rodenrijs, liep de route van Hamburg naar Rotterdam en haalde in totaal tussen de 17 en 18 duizend euro op.

Sjoerd Keizer

Tijdens het afleggen van de route wordt niet alleen stug doorgelopen, maar was er ook tijd voor leuke dingen, vertelt teamcaptain Fawzi. “Zo kwam een Duits stel naar ons toe dat ze ons op Google hadden opgezocht en spontaan geld wilde geven. We hebben ook in een hottub gezeten, een run-bike-run door de Betuwe gedaan en gefeest bij de start in Hamburg met de vrijwilligers van de Roparun.”
Maar dat was nog niet alles, gaat Fawzi door. “Het was ook mooi om midden in de nacht door een Duits bos te rennen met alleen maar onze lampjes en een volledige sterrenhemel. Toen we er helemaal doorheen zaten hebben we met het team alsnog een etappe van 14.5 kilometer per uur gelopen en tussendoor nog even getafeltennist. De ontlading na de finish en de enorme teamspirit waren ook geweldig.”

Het Roparun-team Geen Getrut, met hun eigen kledinglijn en wijnproeverij, is naast de goede prestatie bij de Roparun door de Atletiek Unie genomineerd voor leukste hardloopgroep van Nederland.

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie