dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Vrienden van Berkel kijken terug op een geslaagd Roparun avontuur

Vrienden van Berkel kijken terug op een geslaagd Roparun avontuur

Vrienden van Berkel kijken terug op een geslaagd Roparun avontuur

Lansingerland – Ook dit jaar hebben de Vrienden van Berkel (team 33) deelgenomen aan de Roparun, de jaarlijkse estafetteloop om geld op te halen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het team bestond uit 25 deelnemers. Daarvan waren er tien nieuwe Vrienden, waarvan er acht nog geen eerdere Roparun ervaring hadden. Met de vaste groep een heel goede mix van ervaring en fris elan, waar de energie vanaf spatte!

De Vrienden van Berkel staan bekend als een snel team en de start in Parijs was dan ook laat op de zaterdagavond. Want hoe sneller het team hoe later het vertrek, zodat alle teams ongeveer gelijk Rotterdam bereiken. Het avontuur begint echter al veel eerder: met fondswerving door allerlei activiteiten, sponsors zoeken, maar ook praktische voorbereidingen. Logistiek komt er immers heel wat bij kijken, want tijdens de 530 kilometer tellende reis moeten er 25 mensen kunnen eten, slapen (voor zover daar tijd voor is), naar het toilet, etc. Zodoende wordt al weken van te voren materiaal uit de loodsen verzameld, geïnspecteerd en aangevuld en het vervoer georganiseerd. Er zijn per Roparun twee campers en drie busjes nodig. Ook die worden (liefst tegen zo min mogelijk kosten, want alles gaat naar het goede doel) geregeld.
Hoewel de lopers centraal staan moet er onvoorstelbaar veel geregeld en gepland worden tijdens de Roparun. Om dit zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen wordt er een gedetailleerd schema gemaakt. Geen teamlid hoeft na te denken over wat hij of zij gaat doen, vrijwel iedere minuut zijn voor iedereen de taken vooraf vastgelegd. Dit routeschema is in ieder voertuig te vinden en het is ieders houvast onderweg. Naast de taakverdeling staan er ook bijzonderheden in over de etappes en zaken waar op gelet moet worden, zoals een extra fiets in de laadruimte mee omdat er op een stuk van de route geen ondersteuning mogelijk is met de bus en de lopers een stuk run-bike-run moeten doen.
Het kloppend maken van zo’n schema vraagt veel tijd en denkwerk. Maar in de loop der jaren is er veel ervaring opgedaan en dat het schema werkt, bleek ook weer dit Pinksterweekend. Team 33 was een geolied team en dit jaar vielen echt alle puzzelstukjes om het moment suprême op zijn plek.

Finish

Tweede Pinksterdag kwamen de Vrienden van Berkel om 14.30 uur over de finish in Rotterdam met een gemiddelde snelheid van 13.33 km p/u. Na bijna 40 uur rennen, fietsen, rijden, masseren, koken en kamp opbouwen en weer inpakken was er nog ruim voldoende energie over voor een feestje. Dat feestje was dit jaar op de Binnenrotte in plaats van de Coolsingel in verband met de werkzaamheden op de Coolsingel.
De Vrienden van Berkel zien meedoen aan de Roparun elk jaar weer als iets heel bijzonders. Het is met recht een avontuur voor het leven, een rollercoaster waar je in stapt en die niet meer stopt tot de finish. Vijfentwintig individuen die samen één team worden en een prestatie neerzetten. Een van de teamleden omschreef het kernachtig: “Deelnemen aan de Roparun doe je voor een ander. Je geeft, je doet en je gaat. En je krijgt er energie, saamhorigheid, inspiratie, vriendschap en een onuitwisbare indruk voor terug”.

Check Also

Marathon trainingslopen

Bleiswijk – De Kieviten organiseert een drietal trainingslopen voor de Rotterdam Marathon op 7 april. …

Geef een reactie