dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Nacompetitie voor vrouwen CVV Berkel

Nacompetitie voor vrouwen CVV Berkel

Nacompetitie voor vrouwen CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – De vrouwen van CVV Berkel zijn aan een schitterend seizoen bezig en de koek is nog niet op voor de equipe van Egmond Blinker en Silvia Boogaard. Zaterdag 19 mei was de laatste thuiswedstrijd op sportpark Het Hoge Land en winst was belangrijk om zo de tweede plaats te behouden die recht geeft op nacompetitie met als inzet promotie naar de Hoofdklasse.

Op bezoek kwam het tweede team van Barendrecht dat enkele speelsters uit de hoofdmacht had meegenomen maar dat mocht de pret niet drukken want de thuisclub kwam geen moment echt in gevaar. Onder toeziend oog van vele toeschouwers werd er rond 15.30 uur afgetrapt en de thuisclub liet direct zien dat zij de regie zouden bepalen deze middag. Barendrecht gaf wel goed partij en kreeg ook wat kansjes maar het was Berkel die in de 24e minuut de score opende. Na wederom een goede aanval was het Faith Parto die iedereen te slim af was en op schitterende wijze de 1-0 in de touwen joeg. Dit bleef het tot de rust en dit was een prima uitgangspositie, zeker gezien de standen op de andere velden.
Na de thee wederom een fel en gedreven Berkel dat de wedstrijd definitief wilde beslissen en dat gebeurde ook. In de 48e minuut was het Lindy Hogedoorn die op fraaie wijze de 2-0 noteerde en tien minuten later rondde ze ook de zoveelste mooie Berkel aanval feilloos af door de derde treffer voor de thuisclub te scoren.
Hoewel de gasten bleven meevoetballen kwam de thuisclub geen moment in de problemen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Door deze overwinning en het verlies van DSS eindigt Berkel definitief als tweede in de 1e klasse A en dat is absoluut een wereldprestatie. Een groot compliment voor alle speelsters en stafleden want het team gaat nu de nacompetitie in met als inzet promotie naar de Hoofdklasse.
Zaterdag 26 mei is de laatste reguliere competitiewedstrijd, uit bij Saestum II, en dan start op 2 juni de nacompetitie waarin Berkel begint met een thuiswedstrijd tegen de één na hoogste periodekampioen uit de 1e klasse B.

Check Also

Schaatsen

Lansingerland – Zondagochtend 13 januari stond Faye van Duijvendijk aan de start op de Uithof. …

Geef een reactie