dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » CVV Berkel slaat dubbelslag

CVV Berkel slaat dubbelslag

Trainer Den Daas: “Volwassenheid is het geheim”

CVV Berkel slaat dubbelslag

Strijen – De voetballers van Berkel hebben een moeizaam begonnen seizoen op waardige wijze weten te bekronen met het bereiken van de nacompetitie. Ze wonnen met 0-1 bij Strijen en concurrent Neptunus/Schiebroek verloor. Daarnaast bleven ze zestien achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen. Een unieke dubbelslag voor de Berkelse voetballers omdat het tweede team eerder die dag het kampioenschap mocht begroeten door winst (1-2) bij SVS.

Rien Kuyvenhoven

Strijen tegen Berkel was niet bepaald een hoogstaand duel. Strijen had zich een week eerder veilig weten te spelen. Berkel daarentegen had de spanning enigszins in de benen want de ploeg die al vijftien achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen was (12 x winst en 4 gelijke spelen) bleek enigszins nerveus. De ploeg uit Berkel, die na de promotie van het vorig seizoen een zwakke start had in de tweede klasse, is na de jaarwisseling in een euforische stemming gekomen. Mede verantwoordelijk daarvoor is Jos Buitenhuis. Buitenhuis, vorig jaar topscoorder, ging aan het begin van het seizoen op wereldreis, waardoor de productie bij Berkel stokte. Maar zie, na de winterstop werd het met zijn terugkeer allemaal anders. Berkel kwam weer tot doelpunten waaronder tien van Buitenhuis.
Trainer Cor den Daas moest na afloop van de moeilijk gewonnen wedstrijd tegen Strijen erkennen dat zijn ploeg deze competitie stappen heeft gemaakt.
“Ze zijn volwassener geworden. Ons doel was in de eerste plaats handhaving. Maar uiteindelijk is het meedoen in het linkerrijtje geworden. Berkel is een ploeg die moet durven voetballen. Onder het volwassen worden versta ik ook dat jonge spelers als Talib Azaroiali en Rob Vermeer soms tot de beste man van het veld gingen horen.”
Wat dat betreft kregen de woorden van Den Daas waarde want in deze één na laatste wedstrijd van het seizoen was het vooral Talib Azaroiali die de ploeg bij de hand nam. “De voorhoede was matig deze wedstrijd”, analyseerde Den Daas het geringe aantal doelrijpe kansen in deze wedstrijd. “Wedstrijden waarin voor één van de ploegen iets te behalen is, zijn nu eenmaal niet mooi.”

Strijen tegen Berkel was daar geen uitzondering op. Buiten de unieke mogelijkheid van Erwin van der Stoep die zijn schot tegen de kruising zag komen, waren de kansen voor beide ploegen in de eerste vijfenveertig minuten nihil. Een grabbelmoment van doelman Ken Stigt van Berkel zorgde voor het tweede moment van opwinding. Azaroiali eiste vlak voor rust met twee doelpogingen nog de aandacht voor zich op.
De tweede helft trok Berkel de wedstrijd steeds meer naar zich toe al moest doelman Ken Stigt enkele malen handelend optreden. Het toch wel verdiende doelpunt voor Berkel viel nadat eerst Tim van der Vorm een unieke kans niet had weten te benutten en daarna invaller Bart van den Dool de bal van de tweede paal terug voor het doel bracht waar Leon Rensink met het hoofd scoorde. In de laatste minuten was het billen knijpen voor Berkel.
“Mentaal hebben de jongens zich dit seizoen goed ontwikkeld”, verklaarde Cor den Daas de strijdwijze van de slotminuten. “Zelfs bij een achterstand hebben ze zich dit seizoen vaak goed weten te herstellen. Deze ontwikkeling had ik na de promotie ook niet direct voor ogen. De laatste fase van deze competitie is boven verwachting verlopen.”
Over de nacompetitie is Den Daas niet hoogdravend. “We zijn met acht ploegen. We moeten drie wedstrijden winnen voor één promotieplaats naar de eerste klasse. We zien wel hoe het gaat.”

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie